Kaune bus siekiama pasaulinio bėgimo rekordo | Kas vyksta Kaune

Kaune bus siekiama pasaulinio bėgimo rekordo

Archyvo nuotr.

Tarptautinės lengvosios atletikos federacijos (IAAF) ir Tarptautinės maratonų ir ilgųjų distancijų bėgimo asociacijos (AIMS) atstovas, išmatavęs maratono ir pusės maratono distancijas, organizatoriams įteikė tarptautinį sertifikatą, patvirtinantį, kad trasa atitinka maratono ir pusės maratono tarptautinius standartus.

„Kaune dalyvių laukia tikrai gera trasa. Per senamiestį besidriekianti jos dalis varžybas padaro įdomias žiūrovams, o pati trasa yra labai lygi ir tinkama siekiant aukštų rezultatų bei gerinant savo pasiekimus“, – teigė trasą matavęs specialistas Andres Nirk iš Estijos. „Miesto maratonas“ nuo šiol yra įtrauktas ir į tarptautinių varžybų sąrašą, kuriame yra įtraukti tik geriausi pasaulio maratono bėgimo renginiai.

Pasak „Miesto maratono“ renginio organizatoriaus Algirdo Pukio, šių metų trasoje dalyvių laukia tik 14 metrų skirtumas tarp aukščiausios ir žemiausios trasos vietos, kuo pasaulyje pasigirti gali reta trasa.

„Net Berlyno maratono trasoje, kurioje paskutiniu metu yra gerinami pasaulio maratono rekordai šis skirtumas siekia 20 metrų. Pagyrimų šiai trasai girdėjome jau nuo pirmojo renginio. Tiesa, kiekvienais metais trasą kiek koreguojame, atsižvelgiant į dalyvių pastabas ir pasiūlymus“, – pasakojo organizatorius.

Kad ši trasa tinkama geriems rezultatams pasiekti, tikino ir pernai metų maratono distancijos nugalėtojas Aurimas Skinulis, trasą įveikęs per 2 valandas 28 minutes ir 18 sekundžių. Asmeninis A. Skinulio maratono trasos rekordas yra 2:20:46, pasiektas dar 2010 metais Poznanėje.

„Kauno maratone lengvai bėgasi tiek Neries, tiek Nemuno pakrantėmis. Kiek sudėtingiau senamiestyje, bet bėgimui tai didelės įtakos nedaro. Tikiuosi, kad birželį pavyks pagerinti savo prieš metus pasiektą rezultatą“, – pasakojo A. Skinulis, pridurdamas, kad gera trasa rezultatą gali pagerinti net keliomis minutėmis.

Organizatoriai dalyviui, pagerinusiam pernai metų rengto „Kauno maratono“ rezultatą, skirs papildomą 500 eurų prizą, o pagerinusiam dar 1997 metais Česlovo Kundroto (2:12:35) ar Živilės Balčiūnaitės (2:25:15) 2005 metais užfiksuotą Lietuvos maratono distancijos rekordą, žada skirti net 4000 eurų prizą.

Birželio 14 dieną Kauno rotušės aikštėje vyks tradicinis, tarptautinis „Kauno maratonas“ (dar žinomas kaip „Miesto maratonas“). Sporto ir linksmybių fiestoje tikimasi sulaukti daugiau nei 5 tūkstančių dalyvių.

Sportininkai rungsis „Kauno maratono“, „Švyturio Balto nealkoholinio pusmaratonio“, „Tichės“ 10 km, „Akademinės Kredito Unijos“ 5 km, „PRISMA“ šeimų bėgimo 1,5 km ar 700 metrų paramos bėgimo „Už laimėtą gyvybę“ distancijose.

Į rotušės aikštę persikėlęs renginys dalyvius, žiūrovus ir miesto svečius stebins akrobatų pasirodymais, gyvo garso koncertais, šokiais ir įdomiomis bei netikėtomis rungtimis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA