Į Lietuvą grįžtantys šauktiniai verslo klase neskris | Kas vyksta Kaune

Į Lietuvą grįžtantys šauktiniai verslo klase neskris

BNS 2015/06/02 16:41
Archyvo nuotr.

Krašto apsaugos ministras Juozas Olekas žada pateikti įstatymo pataisas, kurios užkirstų kelią į privalomąją pradinę karo tarnybą pašauktų užsienio lietuvių skrydžiams į Lietuvą verslo klase.

Ministras susitikime su užsienio lietuviais Seime kalbėjo, kad Lietuvos įstatymai numato, jog pašauktųjų kelionės atlikti sveikatos apžiūrą, o vėliau ir karo tarnybą, tiek Lietuvoje, tiek užsienyje yra apmokamos iš Krašto apsaugos ministerijos lėšų.

Pasak J.Oleko, vienintelis numatytas apribojimas, kad nebūtų apmokamos kelionės taksi.

„Ir čia yra mūsų klaida, nes mes galvojome, kad tik Lietuvoje apmokama, (…) bet nepasakėme, kad neapmokėsime biznio klasės skridimo per Atlantą“, – antradienį Seimo ir Pasaulio lietuvių bendruomenės komisijos posėdyje sakė J.Olekas.

„Galbūt aš ateisiu į Seimą kitą savaitę, ketvirtadienį su projektu pataisytu, kad yra apribojimai ir čia, kad žmogiška būtų, kad skirstų bent ekonomine klase“, – pridūrė jis.

Pasak ministro, gali būti apsispręsta taikyti ir Estijoje naudojamą praktiką, kai šauktinio kelionei išmokama vienkartinė suma.

„Kiek pigiausi skrydžiai per Atlantą? Keturis šimtus eurų, kad būtų bent jau nemaža dalis bilieto“, – kalbėjo J.Olekas.

Krašto apsaugos ministerijos paskelbtuose šaukimo į nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą sąrašuose įtraukti 36 tūkst. 825 jaunuoliai. Į juos įtraukti ir užsienyje gyvenantys piliečiai.

Privalomai devynių mėnesių mokymams į kariuomenę kviečiami 19-26 metų jaunuoliai. Šiais metais tarnybai bus atrinkti 3 tūkst. asmenų, pirmenybę teikiant savanoriams. Savanoriškai atlikti tarnybą jau pareiškė norą 1800 asmenų nuo 18 iki 38 metų, sakė ministras.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA