Pagrindinis egzaminas kauniečiams nebuvo sunkus | Kas vyksta Kaune

Pagrindinis egzaminas kauniečiams nebuvo sunkus

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Pirmadienį abiturientai laikė lietuvių kalbos ir literatūros egzaminą. Tai vienintelis privalomas egzaminas, norint gauti brandos atestatą. Kauno moksleiviai tikino, jog tikėjosi sunkesnių užduočių.

Tiek valstybiniame, tiek mokykliniame brandos egzamine kandidatai turėjo atlikti vieną užduotį – parašyti rašinį. Abiturientas pasirenką vieną iš kelių duotų temų ir privalo parašyti rašinį, remiantis skaitytais lietuvių ir užsienio autorių kūriniais. Po egzamino moksleiviai atsipūtė lengviau, mat tikėjosi gerokai sunkesnio.

„Rašiau tema: „Ką gali juokas?“ Iš pradžių atrodė lengvesnė, bet kai reikėjo pasiremti autoriais, teko gerokai pagalvoti. Manau, bus geri rezultatai, nes jaučiu, kad vis tiek gerai parašiau. Geriau sekasi matematika, tad šio egzamino labiau laukiu“, – tik po egzamino emocijomis dalinosi „Aušros“ gimnazijos moksleivis Vytautas.

„Šiaip tai viskas gerai. Ką mokinausi, tas ir buvo. Tikėjausi, kad bus sunkesnis, o atėjom ir temos tikrai lengvos. Aš rašiau apie šeimą, tai galima pritaikyti ir iš savo gyvenimo. Tikiuosi labai gerū rezultatų“, – kalbėjo Neringa.

Valstybinį lietuvių kalbos ir literatūros egzaminą registravosi laikyti per 21 tūkst., mokyklinį – beveik 15 tūkst. kandidatų.

Brandos egzaminų pagrindinė sesija prasidėjo gegužės 2 dieną ir truks iki birželio 19 dienos, o birželio 22 – liepos 7 dienomis vyks pakartotinė sesija.

Šiemet prašymus laikyti brandos egzaminus iš viso pateikė 37 tūkst. 279 kandidatai (2014 metais buvo 38 tūkst. 562 kandidatai).

Norint gauti brandos atestatą reikia išlaikyti bent du brandos egzaminus: privalomąjį lietuvių kalbos ir literatūros bei dar vieną dalyko brandos egzaminą (išskyrus tuos atvejus, kai nuo pasirinkto brandos egzamino mokyklos vadovo įsakymu mokinys atleistas). Be valstybinio ar mokyklinio lietuvių kalbos ir literatūros brandos egzamino, mokinys gali laikyti ne daugiau kaip šešių dalykų brandos egzaminus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA