Ant šlaito nutūpė didžiausias Lietuvos drugelis | Kas vyksta Kaune

Ant šlaito nutūpė didžiausias Lietuvos drugelis

R. Tenio nuotr.

Tradiciškai ant Aleksoto kalno sparnus išskleidė didžiausias Lietuvos drugelis. Šiais metais sužydės ypatingi drugelio sparnai, mat matysi Kauno bei Lietuvos simbolikos motyvai, sudaryti iš daugiau kaip 7400 gėlių.

„Tai yra mūsų centro dovana miestui. Drugelis šiais metais bus kitoks. Jis bus Lietuvos Respublikos vėliavos fone, kuriame matysis simboliniai regionų herbais su juose vyraujančiomis spalvomis“, – kalbėjo Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo atstovė Rita Šostakienė

Šiuos metus Seimas yra paskelbęs etnografinių regionų metais, todėl norint išryškinti Kauno simbolį, atkreiptas dėmesys į būtent į šiuos metus. Organizatoriai parinko drugelio temą „Kaunas dalinasi kultūra“

Daugiausiai ant Aleksoto panoramos šlaito darbavosi Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo mokiniai, kurie mokosi pagal patalpos ir aplinkos priežiūros programas, kur didelis dėmesys skiriamas aplinkos apželdinimui.

Tikimasi, kad miestiečiai galės didžiausiu margaspalviu drugeliu džiaugtis iki vėlyvo rudens, nes gėlės yra vienmetės, tačiau ilgai žydinčios. Aleksoto šlaitą puošia chrizantemos, meksikietiški žydrūnai, globelijos, ir kitos gėlės. Iš viso drugelyje išsiskleidė 7405 gėlės.

[susije_video kurie=””]

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA