Kauno paplūdimių sezonas atidarytas | Kas vyksta Kaune

Kauno paplūdimių sezonas atidarytas

R. Tenio nuotr.

Kaip ir priklauso, vasarą gyventojai leidžia prie vandens telkinių.  Tiesa,  jų ne tiek daug, kiek prieš 30 metų panašiu metu, tačiau jau ir pirmąją vasaros dieną galima sutikti besideginančių ar į vandenį šokančių kauniečių.

Pirmadienį darbą oficialiai pradėjo ir gelbėtojai. Nors dauguma žmonių į Kauno paplūdimius atkeliauja tiesiog įgauti rusvą įdegį, atsiranda ir tokių, kurie drąsiai nardo iki +17C laipsnių įšilusiuose vandens telkiniuose.

Kol kas Kauno gyventojai mieliau renkasi į Lampėdžių karjerą. Čia gali ne tik ramiai padrybsoti ant smėlio, bet taip pat ir išbandyti įvairias pramogas, mat šiais metais čia siūloma daug įvairių pramogų. Kiek vangiau renkasi kituose miesto paplūdimiuose, bet ir kitur galima sutikti pažįstamų.

Nuo šiandien Kauno marių ir Lampėdžių paplūdimiuose budi po du gelbėtojus ir vieną mediką. Budintieji tikina, jog incidentų kol kas neužfiksavo. Šiais metais lankytojus pasitiks ir naujasis Panemunės paplūdimys, tačiau kol kas jame dar vyksta įrenginėjimo darbai.

Gelbėtojų paslaugą miestui teikia įmonė „Lagna”. Jos direktorius Pranas Urbelis, dirbantis ar koordinuojantis gelbėtojų darbą daugiau nei 30 metų, teigia, kad nors šiomis dienomis puikus oras, žmonių Kauno paplūdimiuose – beveik nėra.

„Prisimenu 1980-ųjų gegužės mėnesio dieną, kai dirbau, buvo panašus oras kaip šiandien. Perėjau per Panemunės paplūdimį 11 val. ryto, jau nebuvo laisvo lopinėlio, kur galima būtų prigulti. Šiandien marių paplūdimyje laiką leido apie 50 žmonių, nors anksčiau susirinkdavo ir 2000”, su nostalgija senuosius laikus prisimena P.Urbelis.

Šiuo metu Kauno gelbėtojais dirba šeši žmonės. Sezonui įsisiūbavus, planuojama pasamdyti daugiau.

Tuo tarpu Panemunės paplūdimio įrengimo darbai užsitęsė. Buvo planuota objektą priduoti iki birželio 1 dienos, tačiau data nukelta į birželio 15 d. Kol kas neaišku, ar šiame paplūdimyje budės gelbėtojai.

Oficialus vasaros sezonas tęsis nuo birželio 1-osios iki rugsėjo 15-osios.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA