Tardymo izoliatoriuje vaikams atsivėrė durys į netradicinį renginį | Kas vyksta Kaune

Tardymo izoliatoriuje vaikams atsivėrė durys į netradicinį renginį

R. Tenio nuotr.

Kauno tardymo izoliatoriuje antrą kartą vyko neeilinis renginys, kuris prikaustė vaikų dėmesį. Nuteistųjų ir izoliatoriaus atžaloms buvo surengtas spektaklis, kurį vaidino patys nuteistieji.

Prieš kelis metus Kauno tardymo izoliatoriuje kalintys nuteistieji savo vaikams rodė spektaklį „Raudonkepuraitė“. Šiais metais izoliatoriaus bendruomenė vėl į savo teritoriją pakvietė pačius mažiausius, kur buvo demonstruojamas „Bebenčiukas“. Tokie spektakliai skirti paminėti Tarptautinę vaikų gynimo dieną, kuri švenčiama penktadienį. Užsiėmimų iniciatorius aktorius Andrius Žiurauskas tikino, jog su tokiais aktoriais labai lengva dirbti.

„Iš tiesų yra labai miela ir smagu, nes čia yra patys geriausi žmonės repetuoti. Jie niekada nevėluoja į repeticijas, visa laiką yra čia. Jiems labai gerai sekasi vaidinti, patys darėsi lėlės, dekoracijos taip pat jų rankomis darytos. Netgi tekstus patys kūrėsi, aš buvau kaip stebėtojas. Žmonės labai atsidavę kada tai yra ne darbas, o hobi, tai į tai žiūri su didele atsakomybe ir noru. Labai džiaugiuosi šia patirtimi, nes jiems yra tai šviesos akimirka. Man tai buvo eilinė neeilinė premjera“, – kalbėjo tokių netradicinių vaidinimų sumanytojas A. Žiurauskas.

Aktorius tikino, jog nuteistiesiems kūryba yra mažas langelis į laisvę ir padeda užsimiršti. Be to, didžiausias „saldainis“ yra dar viena galimybė susitikti su artimaisiais. Pats spektaklis buvo pasirinktas taip, jog vaidintų lėlė, o ne pats žmogus, nes taip nuteistiesiems yra lengviau išreikšti save. Pristatydamas nuteistųjų vaidinimą, A. Žiūrauskas pajuokavo: „Paprastai prieš spektaklį prašome išsijungti telefonus, o čia jų nėra“, taip padrąsindamas neprofesionalius aktorius žengti į sceną.

Patiems nuteistiesiems taip pat labai svarbu pakeisti rutiną ir tokia veikla suteikia didelį džiaugsmą. Į spektaklį pridėjo daug šiuolaikinių juokų, kurie padarė vaidinimą itin spalvingą ir linksmą.

„Laimingi, džiaugiamės, kad pasisekė suvaidinti, gavosi galbūt net geriau, nei tikėjomės. Dabar džiaugiamės, kad su artimaisiais pabūsime. Kai gaminome spektaklį taip pat labai smagu buvo. Kol apsipratome buvo šiek tiek nejauku, bet kai pradėjo matytis rezultatai, tada labai palengvėjo. Visą spektaklį sprendėme visi kartu ir gavosi toks, koks gavosi“, – gerų emocijų neslėpė nuteistieji.

Aktorius A. Žiurauskas viliasi, jog tokie nuteistųjų vaidinimai taps gražia Vaikų gynimo dienos švente.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA