V.Čepinskio koncertas sužavėjo „Žalgirio“ arenos publiką | Kas vyksta Kaune

V.Čepinskio koncertas sužavėjo „Žalgirio“ arenos publiką

Organizatorių nuotr.

Garsiausias Lietuvos smuikininkas Vilhelmas Čepinskis savo atliekama muzika pakerėjo melomanų sielas. Kauno „Žalgirio“ arenos amfiteatro scenoje kartu su styginių orkestru „Senoji Camerata“ surengtame koncerte V.Čepinskis nusipelnė daugkartinių publikos ovacijų.

Šeštadienį „Žalgirio“ arenoje tvyrojo ypatinga nuotaika. Po ilgos pertraukos su orkestru Kaune vėl grojęs V.Čepinskis tiesiog užbūrė klasikinę muziką dievinančią publiką.

Daugiau nei dvi valandas scenoje praleidęs kaunietis žiūrovus džiugino įvairiapuse programa, kurią praturtino ir koncerto vedėjo legendinio muzikologo Viktoro Gerulaičio įžvalgos.

V.Čepinskio koncerto banginis – beprotiškai sunkus muzikine ir technine prasme Franzo Schuberto kvartetas „Mergelė ir mirtis“: skambėjo orkestrinė versija.

„Tai – tarsi Schuberto testamentas, nes kūrinį jis parašė prieš mirtį“, – prieš pasirodymą teigė garsus smuikininkas, kuris koncerte atliko ir savo originalų kūrinį.

Antroje koncerto dalyje V.Čepinskis debiutavo ir naujame, kompozitoriaus amplua. Be jo paties sukurtų kūrinių taip pat skambėjo ir Niccolo Paganinio, Ástoro Piazzolla, Franco Liszto, Kleopo Oginskio šedevrai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA