Kas laukia kauniečių Šeimų šventėje sekmadienį? | Kas vyksta Kaune

Kas laukia kauniečių Šeimų šventėje sekmadienį?

"Kas vyksta Kaune" archyvo / afoto.eu nuotr.

Artėjant vasarai Kauno „Žalgirio“ arenoje jau vyksta pasiruošimas ypatingai šventei. „Nežiniukų sala“ – bene pirmas tokio pobūdžio renginys Kaune, kuomet šventė išskirtinai rengiama visai šeimai: mamai, tėčiui, vaikams ir net seneliams.

Gegužės 31 d., sekmadienį, „Nežiniukų sala“ įsikurs parke šalia Nemuno ir pačioje „Žalgirio“ arenoje.

Ypatingas ir labai laukiamas renginio svečias – vaikų numylėtas ir visai Lietuvai jau žinomas Linos Žutautės knygelių personažas – Kakė Makė. Tikrų tikriausia Kakė Makė atkeliaus į „Žalgirio“ areną, kurioje įsikurs savo magiškame, jaukiame pasaulėlyje ir bendraus su vaikais, tėvais, švęs ypatingą, gegužės 31 dieną gimusių vaikučių gimtadienį bei dalins autografus kaip tikra žvaigždė.

Šventę papuoš kalbančių lėlių teatras „Avilys“ su šiltu ir jaukiu spektakliu pagal V.V. Landsbergio knygelę „Arklio Dominyko meilė“. Ypatingos spektaklio lėlės, atgyjančios trijų talentingų aktorių rankose, noriai kalbėsis ir pozuos su vaikais dar ir po vaidinimo, kuris bus stebimas terasoje nuostabios upės papėdėje.

Teatras „Avilys“, gerai žinomas tarp mažųjų Lietuvos žiūrovų, savo repertuare turi sukaupęs ne vieną spektaklį pagal mėgstamas pasaulio, lietuvių ir geriausių rašytojų pasakas. Šio teatro spektakliai skirti ne tik vaikams, o pamačius nors vieną, visada norisi išvysti ir kitus.

Netikėtumu ir vaikams, ir tėveliams turėtų tapti mažųjų automobilių klubas, kur automobiliukų, paspirtukų, dviratukų ir kitų kelionėms skirtų priemonių garažas duris atvers specialiai „Nežiniukų saloje“. Viską bus galima apžiūrėti, išbandyti ir net susirungti su pačiais tėčiais.

Sportiškai nusiteikusius vaikus, o gal ir jų tėvelius, ant tatamio savo jėgas išbandyti, pasimokyti ir pasitreniruoti pakvies Lietuvos dziudo federacijos viceprezidentas, asociacijos „Ugnies aidas“ prezidentas Saulius Pileckas ir puikūs dziudo treneriai.

Didžiausios kūrybinės dirbtuvės vaikams ir mamoms po vienu stogu kvies taškytis, paišyti, klijuoti, teplioti, konstruoti ir atrasti kitokį pasaulį visus mažuosius mokslininkus, tyrėjus ir išradėjus.

Dievinantiems knygas didžiausia vaikiškų knygelių mugė atvers duris į dar nematytų mažųjų knygelių pasaulį.

Tiems, kam rūpi per atostogas būti madingiems, savo kolekcijas pristatys vaikams ir šeimoms kuriantys Lietuvos madų dizaineriai ir studijos, o žymusis J.Rimkutės ir I.Ševiakovaitės duetas pademonstruos „LT identity“ kolekciją visai šeimai bei specialiai šiam renginiui sukurtas prijuostes, skirtas mamoms, dukroms ir net močiutėms, kurias ant podiumo pademonstruos itin spalvingas net 36 mamyčių ir dukryčių duetai.

Prijuosčių gali prireikti iš karto, nes kiekvieną visų dizainerių kolekciją lydės restorano „14 10“ sukurti specialūs, teminiai vaikiški patiekalai. O kur dar vasaros kelionių idėjos, įvairiausios vaikų ir jaunimo vasaros stovyklų pristatymai ,improvizacijos ir idėjos, vaikų filmų vasaros repertuaras ir tikriausių „Pakalikų“ duetas mažiesiems kinomanams.

Kol vaikai renginio metu bus užsiėmę veiklomis ir pramogomis, tėvai galės dalyvauti aktualiose paskaitose apie vaikų ugdymą, edukacines programas ir technologijas, vaiko kambario interjero kūrimą, Feng Shui metodo taikymą namams ir vaiko asmenybei atskleisti, kurias ves geriausi ir Lietuvoje retai matomi savo sričių profesionalai.
„Nežiniukų saloje“ veiklos sau atras kiekvienas – nuo mažiausio iki didžiausio. Renginys turėtų tapti kasmetinė tradicija, apjungianti šeimas, padedanti skleisti informaciją apie vaikų edukaciją ir skatinanti prasmingą laiko leidimą kartu.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA