Bagažinių turgus nuo šiol – kiekvieną savaitgalį | Kas vyksta Kaune

Bagažinių turgus nuo šiol – kiekvieną savaitgalį

Organizatorių nuotr.

Kaune rengiamas turgus, kuriame iš automobilių bagažinių prekiaujama nebereikalingais savo daiktais, per penkerius metus išaugo į didžiulį renginį, į kurį dabar žmonės atvyksta iš visos Lietuvos. Kaskart čia susirenka apie 400 prekiautojų automobilių ir apsilanko beveik po 20 tūkst. lankytojų.

„Kalbos apie šiame renginyje tvyrančią ypatingą atmosferą skamba vis plačiau, todėl natūralu, kad vis daugiau žmonių nori atvykti ir pamatyti tai savo akimis. Džiaugiamės, kad susiformavo tvirta bendruomenė, į kurią vis įsilieja naujų narių. Tačiau kaskart galime priimti ne daugiau 400 automobilių, o norinčių atvykti prekiauti skaičius vis auga. Atvyksta žmonės iš Vilniaus, Klaipėdos ir kitų Lietuvos miestų. Todėl nutarėme Bagažinių turgų rengti dar dažniau – kiekvieną sekmadienį ištisus metus“, – pasakoja Jonas Plenta, vienas iš renginio organizatorių.

Prekybos miestelio „Urmas“ teritorijoje vykstantis Bagažinių turgus garsėja savo ypatingai šilta ir draugiška atmosfera. Čia žmonės parduoda savo nebereikalingus daiktus, todėl galima ne tik įsigyti, bet ir išgirsti kiekvieno iš jų istoriją.

Bagažinių turguje įprasta ne tik parduoti, bet ir mainytis daiktais. Drabužiai, buitinė technika, elektroniniai prietaisai, dviračiai, indai, įvairūs įrankiai, knygos, žaislai – tai kas dažniausiai čia yra parduodama. Ypač daug naudingų dalykų čia gali rasti mažus vaikus auginantys tėveliai.

Bagažinių turguje prieglobstį randa ir pradedantys menininkai bei įvairių suvenyrų gamintojai, suteikiantys renginiui ypatingo žavesio.

Artimiausias Bagažinių turgus įvyks šį sekmadienį, gegužės 31 d. ir toliau jie bus rengiami jau kiekvieną sekmadienį, išskyrus šių metų spalio 11 d. ir lapkričio 1 d. Bagažinių turgūs vyksta nuo ankstyvo ryto iki vėlyvos popietės.

2010 m. prekybos miestelyje „Urmas“ pradėtas rengti Bagažinių turgus iš pradžių vyko tik šiltuoju metų laiku ir tik kartą per mėnesį. Laikui bėgant susidomėjimas renginiu augo, didėjo jam skirtas plotas, turgus buvo rengiamas vis dažniau – iš viso per penkerius metus surengta apie 60 renginių. Tai – iš esmės vienintelis tokio pobūdžio renginys Lietuvoje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA