Kauno miesto savivaldybė nuo šiol tapo dar atviresnė | Kas vyksta Kaune

Kauno miesto savivaldybė nuo šiol tapo dar atviresnė

Kas vyksta Kaune nuotr.

Kauno miesto savivaldybė paviešino pirmąjį atvirųjų duomenų paketą. Jame skelbiami visi mažos vertės viešieji pirkimai – jų užsakovai, konkursų laimėtojai ir pirkimų sumos – kurie buvo įvykdyti 2014 m. Šie duomenys nuo šiol bus skelbiami periodiškai, o netrukus savivaldybė visuomenei atvers ir daugiau informacijos.

[galerija kiek=””]

„Šių duomenų atvėrimas – skaidraus savivaldybės darbo deklaracija. Nors viešųjų pirkimų ataskaitas savivaldybės puslapyje buvo galima rasti ir anksčiau, tačiau jie nebuvo patogūs analizei ir atsinaujindavo tik kartą per metus. Dabar bet kuris miestietis galės nuolat matyti atnaujintą informaciją apie mažos vertės pirkimus“, – teigė Kauno miesto administracijos direktorius Gintaras Petrauskas.

Mažos vertės viešuosius pirkimus savivaldybė vykdo supaprastinta tvarka, tačiau prekių ar paslaugų pirkimo vertė turi būti mažesnė kaip 58 tūkst. eurų (be PVM), o darbų pirkimo – mažesnė kaip 145 tūkst. eurų (be PVM). Šiuo metu gyventojai jau gali peržiūrėti 2014 m. įvykdytus mažos vertės viešuosius pirkimus, o netrukus pradės plaukti ir 2015 m. ataskaitos.

Ateityje planuojama atverti išduotų statybos ir reklamos leidimų sąrašus, savivaldybės nekilnojamojo turto duomenų bazę, miesto biudžeto duomenis ir kitą gyventojams aktualią informaciją.

„Atviri savivaldybės duomenys sutvirtins miestiečių ir savivaldybės ryšį. Privalome stengtis, kad kiekvienas kaunietis pasijaustų savo miesto šeimininku “,- pabrėžė Kauno miesto vicemeras Simonas Kairys.

Visą informaciją gyventojai galės rasti atviroje duomenų saugykloje adresu https://github.com/Kauno-miestas , o turintys pasiūlymų ar klausimų gali kreiptis el. paštu atviras@kaunas.lt

Informaciją apie 2014 m. Kauno miesto savivaldybės įvykdytus mažos vertės viešuosius pirkimus taip pat galima rasti čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA