Kauno gatvėse siaučia abiturientai | Kas vyksta Kaune

Kauno gatvėse siaučia abiturientai

delfi.lt 2015/05/27 15:43

Šią savaitę Lietuvos mokyklose dvyliktokams skamba paskutinis skambutis. Abiturientai jau laiko brandos egzaminus ir su nekantrumu laukia vasaros atostogų.

Trečiadienį į Kauno gatves išriedėjo balionais papuošti dvyliktokų automobiliai. Kelyje galima pamatyti ir specialiai šventei išnuomotus prabangesnius bei senovinius automobilius. Abiturientai neslepia džiaugsmo, signalizuoja vieni kitiems ir kitaip stengiasi atkreipti aplinkinių dėmenį.

Oficiali mokslo metų pabaiga dvyliktokams – gegužės 28 d.

DELFI primena, kad abiturientai šįmet jau laikė anglų, prancūzų, vokiečių ir rusų kalbų egzaminus. Birželio 1 d. abiturientai laikys, priklauso nuo jų pasirinkimo, mokyklinį arba valstybinį lietuvių kalbos ir literatūros egzaminą.

Birželio 3 dieną bus tikrinamos dvyliktokų biologijos, birželio 5 d. – matematikos, birželio 8 d. – istorijos, birželio 10 d. – geografijos, birželio 12 d. – fizikos, birželio 15 d. – chemijos, birželio 17 d. – informacinių technologijų žinios.

Iš viso 2015 metais prašymus laikyti brandos egzaminus pateikė 37 279 kandidatai.

Norint gauti brandos atestatą, reikia išlaikyti bent du brandos egzaminus: privalomąjį lietuvių kalbos ir literatūros ir dar vieno dalyko brandos egzaminą. Be lietuvių kalbos ir literatūros brandos egzamino, mokinys gali rinktis ir laikyti ne daugiau kaip 6 dalykų brandos egzaminus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA