Prasideda paskutinių skambučių maratonas | Kas vyksta Kaune

Prasideda paskutinių skambučių maratonas

Organizatorių nuotr.

Kauno abiturientai jau pradeda švęsti paskutiniąją pamoką ir po to rimčiau kibs į egzaminus. Į miestą vėl išrieda įvairios mašinos, kurios dienos šviesą išvysta tik tokių švenčių proga. Taip pat kiekvieni moksleiviai stengiasi kuo originaliau pasitikti į gyvenimą juos išlydinčius mokytojus.

Į miesto gatves vėl išrieda senoviniai automobiliai, limuzinai. Moksleiviai užsakinėja įvairiausias pramogas tam, kad paskutinį kartą galėtų netradiciškai pabūti su savo auklėtojais bei klasės draugais.

Šiandien vieni pirmųjų Paskutiniojo skambučio šventę pradėjo švęsti Kauno Vyturio katalikiškos vidurinės mokyklos abiturientai. Jie tikina, jog tai labai svarbu, nes jie yra tarsi paskutinė laida, mat nuo rudens visoje šalyje neliks vidurinių gimnazijų. Visos mokyklos perorganizuojamos į progimnazijas, ilgąsias gimnazijas ar daugiafunkcius centrus.

„Esame vidurinės mokyklos paskutinė 45-oji laida. Visada stengėmės eiti per juokus, tad ir paskutinis skambutis mums skamba būtent taip. Auklėtojus pasitikome senoviniais automobiliais, tada didelė kolona pajudėjo link Dainų slėnio, taip pat plaukiojome laivu. Mokykloje perdavėme 6 metrų ilgio papiruso testamentą vienuoliktokams. Tai labai svarbi šventė, nes tai yra paskutinė galimybė pabūti visiems kartu, atsidėkoti auklėtojams“, – apie šventę pasakojo Vyturio mokyklą baiginėjanti Laura.

Moksleiviai kasmet stengiasi kuo originaliau pasitikti paskutiniąją pamoką, tad pinigų šiai šventei tikrai negaili. Visgi, moksleivė Laura tikino, jog ši šventė kainavo mažiau nei šimtadienis.

Kitose Kauno mokyklose šiomis dienomis taip pat skambės paskutinis skambutis, išlydintis į egzaminus. Tiesa, abiturientai jau turėjo kelis užsienio kalbų egzaminus, tačiau ankščiau švęsti neišėjo dėl vykusių pamokų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA