Kauno centre vienai dienai įsikurs unikalus ekomiestelis | Kas vyksta Kaune

Kauno centre vienai dienai įsikurs unikalus ekomiestelis

Rūšiavimo konteineriai / R. Tenio nuotr.

Šį ketvirtadienį Kaune esanti Vienybės aikštė virs unikaliu ekomiesteliu, kuriame vyks viktorinos, rūšiavimo varžybos, veiks ekodirbtuvės, skambės dainuojančių mimų grupės “Neteisėtai padaryti” dainos ir bus rodomas filmas “Stebuklų laukas”. Šventė prasidės 11val.

„Jei esate taupus, sąmoningas, mėgstantis bendrauti ir turite nebenaudojamų daiktų, šią dieną galite dalyvauti veikloje „Perkam, parduodam ir mainom naudotus daiktus“. Jei namuose yra senų baterijų ar turite pakuočių (metalo, popieriaus ar plastiko) atliekų, būtinai atsineškite jas į renginį. Tam bus paruošti specialūs konteineriai. Jei svajojate apie stilingą rankinę-maišą, atsineškite senus marškinėlius ir dalyvaukite ekodirbtuvių veikloje. Kviečiame ir tuos, kurie galbūt nieko neatsineš, o tiesiog aplankys ekomiestelį“, – sako šventę iniciavusios Aplinkos ministerijos atstovai.

Viso renginio metu numatoma veikla vaikams, jaunimui ir suaugusiesiems. Kiekvienas galės išsirinkti sau jaukią vietą: dalyvauti ekodirbtuvėse, piešti vaikams skirtame kampelyje, mainyti ar parduoti drabužius, rūšiuoti atsineštas pakuočių atliekas, dalyvauti konsultacijose ar tiesiog mėgautis reklaminiais filmais ekrane.

Programa (renginio pradžia – 11.00 val.):

  • Ekomiestelio vartų atkėlimas. Kauno miesto savivaldybės atstovo sveikinimo žodis
  • Atliekų tvarkymo aktualijos Kaune. Kauno regiono atliekų tvarkymo centro  atstovo paskaita. Viktorina
  • Rūšiavimo varžybos
  • Muzikinė programa „Išgirsti gamtą“. Atlieka dainuojančių mimų grupė „Neteisėtai padaryti“
  • Režisieriaus Mindaugo Survilos filmas „Stebuklų laukas“
Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA