Į Lietuvą sugrįžta moderniausias Baltarusijos akordeonistas | Kas vyksta Kaune

Į Lietuvą sugrįžta moderniausias Baltarusijos akordeonistas

Šią savaitę į Lietuvą atvyksta moderniausiu akordeonistu Baltarusijoje laikomas Yegor Zabelov. Kartu su savo grupe „Yegor Zabelov Trio“ menininkas surengs du pasirodymus – Kaune ir Vilniuje. Duodamas interviu grupės lyderis atskleidė įdomų faktą – paaiškėjo, kad šiuo metu intensyviai koncertuojantis trio pirmą kartą į sceną drauge užlipo prieš dvejus metus Kaune.

Daugeliui lietuvių akordeonistas Y. Zabelov pažįstamas iš dueto „Gurzuf“, kuris mūsų šalyje koncertavo ne sykį. Atlikėjas – trečios kartos bajanistas, paauglystėje aistrą futbolui numalšinęs dar didesne aistra muzikai.

– Prieš porą metų grojote Kauno „Ryšių kiemelyje 837“.
– Taip, tai buvo pirmasis mūsų koncertas su naujuoju būgnininku. Tarpusavyje apie šį laikotarpį, pasiruošimą koncertui Kaune ir patį koncertą kalbame kaip apie trio gimimą (aut. past. – „Yegor Zabelov Trio“ sudaro grupės lyderis ir akordeonistas Y. Zabelov, bosine gitara groja Alexander Efimov, būgnais – Vladimir Beger).

Iš tikrųjų su būgnininku V. Begero atėjimu trio mechanizmas įgavo visas reikalingas detales ir pradėjo veikti. Mums tai buvo reikšmingas koncertas. Tada visai neįsivaizdavome vietos, kurioje grosime, bet ji mums padarė didelį įspūdį. Žiūrovai buvo nuostabūs, labai šiltai mus priėmė.

– Kokie prisiminimai liko apie Kauną?
– Iki to laiko kelis kartus lankiausi Kaune, kai dar grojau dueto „Gurzuf“ sudėtyje. Tačiau būdavo taip: atvažiuojam, sugrojam, išvažiuojam. Tą kartą pagaliau pavyko apsižvalgyti. Kauno centras – nuostabus. Na, ir upė – mėgstu miestus prie upių.

– Kokie šios vasaros muzikiniai planai?
– Vasarą leisiu su teatru – kursiu garso takelius spektakliams Baltarusijoje ir Lenkijoje. Taip pat turiu pasiūlymą sukurti muziką australų trumpametražiui filmui apie popierinių laiškų maniją.

Kalbant apie „Yegor Zabeov Trio“, vasarą mūsų laukia vienas didelis įvykis – baltarusiškos ir lenkiškos muzikos festivalis „Basowiszca“, kuris vyks Lenkijoje.

– Kokios muzikos Jūs klausotės? Kaip leidžiate laisvalaikį?
– Man patinka muzika, kurioje yra įdomių kompozicinių sprendimų, dažniau instrumentinė, įvairūs eksperimentai, tačiau ne patologiniai. Be muzikos dabar daug dėmesio skiriu futbolui. Jame randu daug paralelių su muzika.

– Ko klausytojai gali tikėtis Jūsų koncertuose Vilniuje ir Kaune?
– Tai bus savotiškas mano pastarųjų metų darbų pjūvis. Trio kūryba persipins su soline programa, kurią sudarys mano pirmojo projekto „Gurzuf“ kompozicijos ir vėliau parašyti kūriniai soliniam atlikimui. Koncerte dalyvaus jaunas vidžėjus iš Baltarusijos Artemijus Kalininas, kuris sukūrė projekcijas mūsų pasirodymui.

„Yegor Zabelov Trio“ šią savaitę Lietuvoje surengs du koncertus: gegužės 29–ąją, penktadienį, grupė sugrįš į „LRT Opus“ terasą Kauno „Ryšių kiemelyje 837“, o šeštadienį koncertuos „LRT Opus“ terasoje Vilniaus „Lofte“. Daugiau informacijos „Facebook“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA