Eurovizijos finale triumfavo Švedija, lietuviai liko 18 vietoje | Kas vyksta Kaune

Eurovizijos finale triumfavo Švedija, lietuviai liko 18 vietoje

Stopkadras

Sekmadienio naktį susumavus 40-ies balsavusių šalių balsus paiškėjo, kad jubiliejinį 60-ąjį „Eurovizijos“ dainų konkursą laimėjo Švedija. Lietuvos atstovai Vaidas Baumila ir Monika Linkytė, komisiją ir žiūrovus bandę sužavėti kūriniu „This time“, liko aštuoniolikti.

Lietuvai iš 39 šalių po 7 balus skyrė Latvija ir Airija, Norvegija – 6, Jungtinė Karalystė – 4, Gruzija – 3, Estija – 2, Danija – 1.

Eurovizijos finalinis penketas išsidėstė taip: Švedija, Rusija, Italija, Belgija, Australija. Kaimynai latviai liko šešti, estai – septinti.

[susije_video kurie=”2″]

Be lietuvių poros ir nugalėtojų, finale pasirodė Latvijos, Eistijos, Slovėnijos, Prancūzijos, Izraelio, Didžiosios Britanijos, Armėnijos, Serbijos, Norvegijos, Švedijos, Kipro, Belgijos, Austrijos, Graikijos, Juodkalnijos, Vokietijos, Lenkijos, Latvijos, Rumunijos, Ispanijos, Vengrijos, Gruzijos, Azerbaidžano, Rusijos, Albanijos ir Italijos dainininkai.

Šiemet jubiliejinėje 60-oje “Eurovizijoje” rengėjai pakvietė dalyvauti ir australus, kurie yra dideli šio dainų konkurso fanai. Jubiliejinis konkursas buvo įtrauktas į Gineso rekordų knygą kaip ilgiausiai vykstantis konkursas pasaulyje.

[susije_video kurie=”1″]

Iki šių metų, Lietuva Eurovizijos dainų konkurse dalyvavo 14 kartų, o jame debiutavo 1994 m. Po Ovidijaus Vyšniausko užimtos paskutinės vietos be taškų, Lietuva pasitraukė iš konkurso ir į jį sugrįžo tik 1999 metais, kai Aistė Smilgevičiūtė atliko žemaičių tarme atliekamą dainą „Strazdas“.

Dėl žemų rezultatų šalis privalėjo pasitraukti iš 2000 metų konkurso. Šalis grįžo po vienerių metų pertraukos, šaliai atstovavo grupė Skamp su daina „You Got Style“, pirmoji lietuvių daina atliekama ir anglų kalba. Jie užėmė 13 vietą su 35 taškais. Tačiau kitais metais šalies atstovas Aivaras užėmė priešpaskutinę vietą su 12 taškų.

2005 m. Lietuva pusfinalyje užėmė paskutinę vietą. Kitais metais šaliai atstovavo grupė LT United su panašaus stiliaus į futbolo skanduotę daina „We Are the Winners“. Nuo pusfinalio atsiradimo 2004 metais, grupė pirmą kartą pateko į finalą ir užėmė šeštą vietą su 162 taškais – tai geriausias Lietuvos rezultatas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA