Zoologijos sodas lankytojams atveria užkulisių duris | Kas vyksta Kaune

Zoologijos sodas lankytojams atveria užkulisių duris

R.Tenio nuotr.

Zoologijos sodo lankytojai turės neeilinę galimybę pamatyti gyvūnus taip, kaip juos mato jų prižiūrėtojai. Užplūstančio adrenalino kiekis, kai riaumojantis tigras ar liūtas šoka ant tvorų, kad tik galėtų pavalgyti. Tai tik nedidelė dalis to, ką lankytojai galės pajusti.

Penktadienį buvo minima Tarptautinė gyvūnų prižiūrėtojo diena, tačiau zoologijos sodas šią dieną pažymės savaitgalį. Jau sekmadienį Lietuvos zoologijos sodas pakvies lankytojus į ekstremalią akciją ir leis pajusti tai, ką kiekvieną kartą patiria gyvūnų prižiūrėtojas. Smalsuoliai galės ne tik pamatyti, kaip šeriami gyvūnai, bet ir prieiti ten, kur paprastai užeiti yra uždrausta. Ko gero, ekstremaliausias yra plėšriųjų gyvūnų prižiūrėtojo darbas, mat nežinai, kad augintiniui gali šauti į galvą.

[susije_video kurie=””]

„Mes tiesiai pas tigrą neinam, nes jis greičiausiai mus sužalotų, todėl mes juos užsidarome lauko voljere, kad galėtumėme saugiai įeiti į vidų. Riaumojimas gąsdindavo gal kokius pirmus metus, o po to apsipratome. Tigro prižiūrėtojo darbas visų pirma yra labai atsakingas, įdomus, pavojingas, nes kiekvieną dieną eini į darbą žinodamas, kad susidursi su tokiais piktais laukiniais gyvūnais. Negali apsigauti, nes jie pripranta prie prižiūrėtojo, tačiau viena jo klaida gali kainuoti ranką“, – apie darbo ypatumus pasakojo tigrų prižiūrėtojas Martynas.

Nors maistas plėšriems gyvūnams padedamas saugiai, kai jų narve nebūna, tačiau kraują vis tiek stingdo akimirka, kai jis sugrįžta pasiimti grobio. Galingas riaumojimas bei tikimybė, kad šoks ant tvoros ir tai gins savo maistą, palieka neišdildoma jausmą.

Žinoma, lankytojai galės iš arčiau susipažinti ir su kitais gyvūnais. Zoologijos sodo užkulisiuose galima bus pamatyti visą gyvūnų meniu ir jų elgesį, kuomet jie to maisto laukia. Tai smagi pramoga visai šeimai, o kartu ir gera patirtis, mat ne kiekvieną dieną galima viską pajusti iš taip arti.

Visą renginio programą galite rasti čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA