Eurovizijos finalas: M. Linkytė ir V. Baumila pasirodė finale | Kas vyksta Kaune

Eurovizijos finalas: M. Linkytė ir V. Baumila pasirodė finale

Šeštadienio vakarą 27 šalių atstovai varžosi 60-ajame „Eurovizijos“ dainų konkurso finale. Šiais metais Lietuvos atstovai „Eurovizijos“ žiūrovus iš 40-ies šalių bando sužavėti paprasta, bet linksma daina „This time“. Vaidas Baumila ir Monika Linkytė finale pasirodė septinti.

Finale 50% balsų lemia kiekvienos šalies komisija, kitą dalį – žiūrovai, balsuodami telefonais. Tradiciškai už savo šalį balsuoti negalima. 60-osios “Eurovizijos” nugalėtojas paaiškės vėlyvą naktį, apie 1 val.

[susije_video kurie=””]

Kokios vietos lietuviai tikisi finale? „Kad ir kokią vietą užimsime finale, ji bus gera mums ir Lietuvai. Noriu pakviesti visus žiūrėti transliaciją – tai bus vienas nerealiausių šou, koks tik įmanomas televizijoje“, – DELFI sakė V. Baumila.

Be lietuvių poros ir dar dviejų Baltijos valstybių atstovų, finale dalyvauja Slovėnijos, Prancūzijos, Izraelio, Didžiosios Britanijos, Armėnijos, Serbijos, Norvegijos, Švedijos, Kipro, Belgijos, Austrijos, Graikijos, Juodkalnijos, Vokietijos, Lenkijos, Latvijos, Rumunijos, Ispanijos, Vengrijos, Gruzijos, Azerbaidžano, Rusijos, Albanijos ir Italijos dainininkai.

Šiemet jubiliejinėje 60-oje “Eurovizijoje” rengėjai pakvietė dalyvauti ir australus, kurie yra dideli šio dainų konkurso fanai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA