Valdžia pasveikino kūdikius, gimusius per Kauno gimtadienį | Kas vyksta Kaune

Valdžia pasveikino kūdikius, gimusius per Kauno gimtadienį

R.Tenio nuotr.

Kai kurios Kauno šeimos gegužę galės švęsti dvigubus gimtadienius – savo mažylių ir Kauno miesto šventes. Tradiciškai gimusius per miesto gimtadienį, valdžia apipylė dovanomis ir sveikinimais. Šiais metais beveik 30 mažylių pasaulį išvydo šią dieną.

Nors Kauno Hanzos dienos prasideda šiandien, tikrasis miesto gimtadienis buvo prieš kelias dienas. Gegužės 20-ąją Kaunui sukako 607 metai. Kai miestiečiai įvairiais renginiais minės miesto šventę, kai kurių kauniečių namuose bus minima kita šventė – naujagimių sutiktuvės, vaikiškas verksmas ir prasidedantys šeimos gyvenimas.

Jau tapo tradicija pasveikinti per Kauno gimtadienį gimusius naujuosius miestiečius. Šiais metais jų itin daug užderėjo. Iš viso gegužės 20-ąją dieną Kaune pasaulį išvydo 28 kūdikiai: 15 mergaičių ir 13 berniukų. Pačių mažiausių kauniečių tėvai džiaugiasi, kad vaikai gimė tokią svarbią miestui dieną.

„Jau pas mus antra mergaitė. Specialiai neplanavom, tokių datų nelabai ir paplanuosi. Mes labai greit sumastėme, kad mums reikia gimti ir šiandien ruošiamės važiuoti namo“, – su šypsena kalbėjo Laimutė.

„Mes atvažiavome iš po nakties ir tik paskui suvokėme, kad būtent šią dieną jis gims. Aišku, tai yra kažkas įspūdingo. Gausis taip, kad visam gyvenimui atsiminsi, jog ir vaiko gimtadienis, ir Kauno šventė. Visada švęsdavome Kauno dienas, nepraeidavome pro Hanzą, tad viskas labai smagu. Turėsim dvigubą šventę“, – džiaugėsi tik tėveliu tapęs Olegas.

Šiais metais Kauno dienos ypatingos ir tuo, jog gimtadienio proga miesto piliečių sąrašą papildė dvynukai Jurgis ir Elžbieta. Per dešimtmetį nėra buvę taip, kad tokia proga gimtų dvynukai.

Visus naujagimių tėvelius pasveikino valdžios ir Kauno dienų partnerių atstovai. Mažieji gavo sauskelnių, šiltų kojinyčių ir dar visokių smulkmenų, kurios pagebės tėveliams prižiūrint savo atžalas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA