Automobilių padegėjas siautėjo, nes liejo pyktį ant geriau gyvenančių | Kas vyksta Kaune

Automobilių padegėjas siautėjo, nes liejo pyktį ant geriau gyvenančių

Skaitytojo G.Urbonavičiaus nuotr.

Kaunui švenčiant miesto gimtadienį – džiugi žinia iš Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato. Kauno pareigūnai, surengę spaudos konferenciją, pasidžiaugė, jog nuo gegužės 8 dienos senamiestyje vykstantys automobilių padegimai liovėsi, nes sulaikytas jais įtariamas asmuo.

Portalas „Kas vyksta Kaune” ne kartą rašė, jog Kaune pastaruoju metu siaučia automobilius padeginėjantis asmuo ar grupuotė.

Gegužės 20 d. apie 23.00 val. Kaune, Vilniaus g., 42-ejų metų vyrui priklausančiame automobilyje „Ford Galaxy“, kilo gaisras, kurio metu apdegė automobilio dugnas ir galinė padanga.

Budrus automobilio savininkas pats pastebėjo, kad kažkoks įtartinas asmuo sukinėjasi aplink jo automobilį, o vėliau pastebėjo ir liepsnas. Vyras sulaikė minėtą asmenį ir perdavė jį policijos pareigūnams.

Kauno apskrities vyriausiajame policijos komisariate (toliau – Kauno apskr. VPK) buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl turto sunaikinimo ar sugadino visuotinai pavojingu būdu pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 187 str. 2 d., už ką baudžiama bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki penkerių metų.

[susije_video kurie=””]

Pareigūnai jau po ankstesnių padegimų vykdė įvairiausias priemones ir atliko daug ikiteisminio tyrimo veiksmų, siekdami nustatyti padegėją ir, kad tokie įvykiai daugiau nebepasikartotų. Kriminalistai jau galima sakyti lipo įtariamajam ant kulnų, kai jis buvo sučiuptas.

Dėkojame vyrui už neabejingumą ir drąsų poelgį, tačiau mes nerekomenduojame įtariamųjų sulaikinėti patiems gyventojams, nes gali ir patys nukentėti. Svarbiausia, ką turi padaryti pilietis pastebėjęs daromą teisės pažeidimą ar nusikaltimą, nedelsiant apie tai informuoti policijos pareigūnus bendruoju pagalbos telefonu 112 bei įsidėmėti kuo daugiau įtariamojo ar įtariamųjų bruožų, jo ar jų pasišalinimo kryptis.

Vakar kriminalistai intensyviai dirbo su įtariamuoju, atliko būtinus ikiteisminio tyrimo veiksmus, tarp jų ir parodymų patikrinimą vietoje, bei nustatė, kad minėtas 1972 m. gimęs, niekur nedirbantis, daugiau nei dešimt kartų teistas (daugiausia dėl vagysčių) benamis įvykdė dar 5 tokius nusikaltimus. Tai yra nustatyta, kad jis kelių savaičių laikotarpiu padegė automobilius Vilniaus, Mapų, Daukšos, Šv. Gertrūdos ir L. Sapiegos gatvėse bei Savanorių pr., Kaune. Kuriuos automobilius padegti vyras pasirinkdavo atsitiktinai.

Įtariamasis neseniai, šių metų vasario mėn., buvo paleistas iš įkalinimo įstaigos, jis pripažįsta įvykdęs šiuos padegimus, tačiau motyvas sunkiai suvokiamas – pyktis ant geriau gyvenančių.

Ikiteisminį tyrimą atlieka Kauno apskr. VPK Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai. Tyrimą organizuoja ir kontroliuoja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros 3-ojo skyriaus prokurorai.

Šiandien įtariamajam Kauno apylinkės teismas skyrė griežčiausią kardomąją priemonę – suėmimą (3 mėn.).

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA