Inovacijos užliejo „Santakos“ slėnį | Kas vyksta Kaune

Inovacijos užliejo „Santakos“ slėnį

R. Tenio nuotr.

Į KTU „Santakos“ slėnyje vyksiančią parodą-konkursą „TECHNORAMA 2015” plūsta šimtai lankytojų. Akį traukia naujausios technologijų idėjos bei įvairūs eksperimentai.

Šiais metais technologijų parodoje eksponuojama kaip niekad daug naujų ir inovatyvių idėjų, kurios pritaikytos verslui. Net 78 išradimai, kurie palengvins gyvenimą įvairiose srityse tokiose kaip medicina, verslas, dizainas ir kt. Paroda išskirtinė dar ir tuo, jog genialias idėjas pateikė ne tik jau darbo stažą turintys mokslininkai, bet taip pat ir jaunieji kūrėjai.

„Daugiausiai parodoje yra elektroninių sistemų, bet po šuo žodžiu slepiasi labai daug, nes tai gali būti ir medicina ir žemės ūkyje naudojamų trąšų apskaičiavimas. Didžioji dalis eksponuojamų technologijų yra kurta pas mus universitete, tačiau turime ir iš VDU, LSMU, Lietuvos energetikos instituto ir Rygos technikos universiteto darbai“, – apie parodos dalyvius komentavo organizatoriaus – KTU Nacionalinio inovacijų ir verslo centro (NIVC) direktorius Edmundas Šalna.

Organizatoriai tikisi, kad parodoje apsilankys per tūkstantį lankytojų. Daugiausiai į parodą ateina moksleiviai, besidomintys naujausiais išradimais bei studijomis. Lankytojus traukia ne tik labai įmantrūs išradimai, bet ir tai, kas tiesiog gražiau šviečia.

„Pristatinėjame Elektros ir elektronikos fakultetą, tai rodome visokius inovatyvius žaisliukus, kuriuos yra pagaminę mūsų studentai. Turime tokį dviratį, kur reikia kuo greičiau minti tam, kad greičiau šviesos užkoptų į kalną. Tokia smagi pramoga ir vaikams tikrai labai patinka. Taip pat traukia ir šviesos diodų kubas, ant kurio galima užprogramuoti visokius efektus, tiesiog, kad žmonės turėtų, kur akis paganyti“, – apie pristatomus eksponatus pasakojo Simonas.

Geriausių darbų autoriai pasidalins beveik 5000 eurų prizinį fondą

Parodos uždarymo metu (15 val.) konkurso dalyviai sužinos, ką kompetentingos komisijos, sudarytos iš verslo, mokslo bei investuotojų atstovų, atrinko ir įvertino piniginiais prizais, kuriuos įsteigė Kauno technologijos universiteto rektorius Petras Baršauskas, renginio rėmėjai: Lietuvos rizikos ir privataus kapitalo asociacija (VCA), telekomunikacijų įmonė „Teo“, KTU Alumnų asociacija, renginio globėjas – Antano Guogos paramos fondas ir kiti.

Šiemet konkurso dalyviai pasidalins beveik 5000 eurų prizinį fondą, taip pat bus paskatinti kitomis rėmėjų dovanomis, o su jų darbais visi norintys galės susipažinti specialiai renginiui išleistame darbų kataloge „TECHNORAMA 2015: nuo idėjos iki sprendimo“ bei internetinėje svetainėje technorama.ktu.lt.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA