Pristatyta Hanza Kauno dienų programa: viskas ką reikia žinoti | Kas vyksta Kaune

Pristatyta Hanza Kauno dienų programa: viskas ką reikia žinoti

R.Tenio nuotr.

Jau savaitgalį miestą užlies pagrindinė miesto šventė – Kauno Hanzos dienos. Organizatoriai tikina, jog šiais metais lankytojų laukia malonios staigmenos, kurios taps gražia tradicija.

Gegužės 22-24 dienomis Kauno senamiestį užlies miesto gimtadienio šventė. Jau antrus metus iš eilės Hanzos dienos švenčiamos tą pačią dieną kaip ir Kauno miesto šventė. Tokia tradicija išliks ir toliau.

KAUNO HANZA DIENOS 2015 PROGRAMA>>>

„Dar yra liko laiko dirbti iki penktadienio, o po to pradedame švęsti miesto gimtadienį. Miestui labai yra svarbu turėti savo tapatumą. Norima, kad Hanzos dienos būtų Kauno dienomis, tad praeitais metais buvo nuspręsta, kad tai – viena šventė, su kuria mes turime eiti į priekį. Reikia, kad pasakius Hanza, būtų aišku kad tai Kaunas“, – kabėjo vicemeras Simonas Kairys.

KAUNO HANZA DIENOS 2015 ŠVENTĖS INFORMACIJA

Hanza Kauno dienos 2015 programa

Kaip po naktinių renginių grįžti namo visuomeniniu transportu

Kaunas kovoja dėl teisės antrą kartą surengti tarptautines Hanza dienas

Šių metų naujovės

Kultūros skyriaus darbuotojai džiaugiasi, kad šiais metais viskas bus koncentruota senamiestyje, o ne visame centre. Seniau būdavo, jog per visą senamiestį ir Laisvės alėją išsiraitydavo mugė, tačiau šiais metais to nebus.

„Didžiausias laimėjimas, kad tokio turgaus, kuris būdavo Laisvės alėjoje, tikrai nebus. Visi turgeliai bus koncentruoti santakoje“, – patikino Kultūros ir turizmo plėtros skyriaus vedėjas Albinas Vilčinskas.

SAVAITGALIO ORŲ PROGNOZĖ KAUNE>>>

Tačiau šiais metais miestiečiai ir Kauno svečiai sulauks daug kitų staigmenų bei naujovių, kurias bus siekiama padaryti tradiciškomis. Viena iš tokių naujovių – nuo šiol per Kauno gimtadienį plevėsuos spalvotos Hanzos dienos. Tai taps oficialiomis renginio vėliavomis.

Organizatoriai pasakoja, jog šį savaitgalį lankytojai galės išbandyti Lietuvoje mažai naudojamus instrumentus – tabalus. Be to, švenčių dienų atidarymo proga, visus susirinkusiuosius kerės įspūdingas ugnies šou „Misterija“. Jis kaitins atmosferą ir privers aikčioti iš nuostabos. Panašus ugnies šokis bus ir šeštadienį, kai kausis geriausi fakyrininkai.

Dar viena Kauno Hanzos dienų naujovė – kulinarijos konkursas. Geriausi meistrai gamins viduramžių patiekalus, kurie dar labiau perkels į senuosius laikus. Kulinarus ir jų senovinius šedevrus vertins tarptautinė komisija.

Renginių veiksmas

Organizatoriai tikina, kad miesto gimtadienio šventėje kiekvienas atras kažką sau mielo, priimtino ir įdomaus. Tikinama, kad įspūdingai atrodys „Kauno pilies šturmas“, kurio metu bus pasakojama tikroji Kauno istorija.

PILNA HANZOS (KAUNO) DIENŲ PROGRAMA>>>

Pagrindinis Kauno Hanzos dienų veiksmas vyks senojoje prieplaukoje, ties Vytauto bažnyčia, santakoje bei prie Kauno pilies. Į pilies vidinį kiemelį pakvies viduramžių dirbtuvės, kur lankytojai galės patys išmokti gamintis šarvus, plunksnomis išsiraižyti savo vardus ar pasigaminti viduramžių papuošalų. Renginio organizatoriai dalins Kauno Hanzos dienų pasus, kur lankytojai galės rinkti iš įvairių dirbtuvių štampus ir surinkus juos visus, gauti nemokamus pakvietimus į Kauno miesto muziejų.

Užtikrintas saugumas

Per miesto gimtadienio šventę raginama jaustis saugiems. Tvarką prižiūrės ne tik gausios pareigūnų pajėgos, bet taip pat važinės ir naktinis transportas. Šventės metu bus ribojamas eismas senamiesčio gatvelėmis, tad patariama atvykti viešuoju transportu.

„Yra suderinti autobusai ir troleibusai, kurie po renginių parveš kauniečius iš centro“, – tikino A. Vilčinskas.

Organizatoriai tikina, jog žmonės, atvykę viešuoju transportu, neturės problemų su automobilių statymu, o į namus galės grįžti taip pat saugiai. Kviečiama nepamiršti geros nuotaikos ir švęsti mieto gimtadienį kartu.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA