E.Daktaro pagrobimu kaltinamas Švinius: kiekvienas vyras taip pasielgtų | Kas vyksta Kaune

E.Daktaro pagrobimu kaltinamas Švinius: kiekvienas vyras taip pasielgtų

delfi.lt 2015/05/19 11:58
DELFI nuotr.

Kauno apylinkės teismui ketvirtadienį nepavyko atversti garsiosios Enriko Daktaro pagrobimo bylos. Į kaltinamųjų suolą sėdo kriminaline praeitimi pagarsėjęs tauragiškis Arūnas Pukelis, pravarde Švinius. Šis iš dalies pripažįsta jam mestus kaltinimus ir teigia, kad tai buvo garbės reikalas.

[galerija kiek=””]

„Dalinai savo kaltę pripažįstu. Kaip pasakyti… Manau, kad kiekvienas vyras taip pasielgtų, kas tą vakarą buvo įvykę. Tą vakarą aš norėjau teisingumo, šiandien jis nori teisingumo. Pamatysime, kokia bus teismo nutartis“, – teisme teigė A. Pukelis. Tačiau byla ketvirtadienį nebuvo iš esmės nagrinėjama, nes neatavyko nukentėjusysis Henriko Daktaro sūnus Enrikas.

Teigiama, kad Švinius pripažįsta suvaržęs E. Daktaro laisvę, tačiau neigia jį žalojęs.

Teisme pasirodė E. Daktaro mama Ramutė Daktarienė, tačiau nei ji, nei advokatai nežino, kur yra E. Daktaras. Teismas spręs kiek neįprastą klausimą, ar atvesdinti nukentėjusįjį į teismą.

E. Daktaro advokatas teigė, kad nukentėjusysis nenoriai kalba apie nusikaltimą, o patį įvykį pavadino „sugrįžumu 1992-uosius”.

DELFI primena, kad konfliktas tarp Šviniaus ir E. Daktaro kilo praėjusių metų lapkritį.

Įvykiai klostėsi lapkričio 16-osios naktį Kauno naktinių klubų alėja vadinamoje V. Putvinskio gatvėje. Bene garsiausio visų laikų Lietuvos mafijos veikėjo H. Daktaro sūnų Enriką Daktarą vyriškai pasišnekučiuoti pasikvietė ne šiaip eiliniai gatvės chuliganai, o bene sėkmingiausiai iš visų 1990-ųjų gangsterių į legalų verslą persikvalifikavęs tauragiškis A. Pukelis, dar vadinamas Šviniumi.

Moterį apliejo gėrimu, išplūdo necenzūriniais žodžiais

Portalo DELFI patikimų šaltinių teigimu, konfliktas tarp šių spalvingos reputacijos vyrų įvyko lapkričio 15-osios vakarą, Kauno „Žalgirio“ arenoje. Čia vykusio Džordanos Butkutės koncerte alkoholio padauginęs E. Daktaras prikibo prie A. Pukelio žmonos. Daktaras jaunesnysis Šviniaus moterį iš pradžių apliejo gėrimu. Maža to, po to moterį išvadino „žiurke“.

Susinervinusi A. Pukelio žmona iškart telefonu paskambino vyrui. Šis su keliais rusiškai šnekančiais vyriškiais tą dieną buvo pastebėtas keliose Kauno vietose pasirodęs prabangiu automobiliu „Mercedes-Benz S“, kurį puošė baltarusiškas registracijos numeris su trimis nuliais. Manoma, kad kartu su A. Pukeliu buvo jo bičiuliai iš Baltarusijos.

Apie minėtą incidentą telefonu išgirdęs A. Pukelis smarkiai įpyko ir skubiai ėmėsi jaunojo Daktaro paieškos.

Paslaptingi rusiškai šnekantys vyriškiai

Po kelias valandas užtrukusių aktyvių E. Daktaro paieškų, įtūžęs A. Pukelis su kompanija buvusio Kauno Daktarų lyderio sūnų ir jo bičiulius atsitiktinai pastebėjo Kauno centre esančioje V. Putvinskio gatvėje. Ji garsėja iki paryčių veikiančiais naktiniais klubais, kokteilių barais.

Čia sustoję keturi vyrai akimirksniu iššoko iš automobilio ir E. Daktarui pasiūlė pasivažinėti po Kauną. Netrukus jaunasis Daktaras be didesnių ceremonijų buvo jėga įgrūstas į automobilio bagažinę.

Įvykį mačiusieji vėliau pasakojo, kad prieš šią kelionę E. Daktaras gerokai apsistumdė su vieninteliu vyru – Šviniumi. Išvydę tokią netikėtą sceną iš klubų išeinantys smalsuoliai netrukus keliais automobiliais pasileido paskui Šviniaus nuvažiuojantį Mersedesą.

Kas vyko toliau, niekas nematė ir iki šiol negali paliudyti. Apie tai iš pradžių nebuvo linkęs pasakoti net išpuolio auka tapęs H. Daktaro sūnus. Tačiau praėjus kuriam laikui E. Daktaras persigalvojo ir pradėjo dėstyti tos nakties įvykio aplinkybes.

Tai, kad E. Daktaras suteikė parodymus teisėsaugai nustebino daugelį ne tik Kauno, bet ir ir kitų miestų kriminalinio pasaulio atstovų.

Primename, kad jo tėvas laikomas visų laikų garsiausiu Lietuvos gangsteriu niekada nebūdavo linkęs bendradarbiauti su teisėsauga ir visada kategoriškai neigė savo kaltę. Netgi paskutiniojo Daktarų teismo metu H. Daktaras nepripažino savo kaltės, nors apie jo dalyvavimą nusikaltimuose byloje ir vėliau teisme išsamiai pasakojo buvę nusikaltimų bendrininkai.

„Negalėčiau pasakyti, kad šių laikų kriminalinėse istorijose figūruojantys jauni vyrai vis dar laikosi mafijos tylėjimo įžadų. Kaip rodo mūsų praktika, tokie jaunuoliai vis dažniau linkę ir bendrauti su pareigūnais. Jie puikiai suvokia, kad šiandien gali būti nukentėjusiaisiais, o rytoj – ir įtariamaisiais“, – taip paklaustas apie E. Daktaro kontaktus su teisėsaugininkais, komentavo vienas iš aukščiausių Kauno kriminalinės policijos darbuotojų.

Apklaustas Šviniaus vairuotojas

Apie minėtą konfliktą policiją telefonu informavo kartu su E. Daktaru vakaroję bičiuliai.

Išpuolio dalyviai buvo greitai demaskuoti, nes juos nusikaltimo vietoje užfiksavo V. Putvinskio gatvėje ir greta esančių verslo centrų vaizdo kameros. Šiuos įrašus peržiūrėjo ir Kauno kriminalistai.

Praėjusią savaitę buvo sulaikytas ir apklaustas vienas iš artimiausių Šviniaus aplinkos vyrų. Tačiau po apklausos vyriškis buvo išleistas į laisvę.Redakcijos žiniomis, minėtas asmuo dirba A. Pukelio vairuotoju.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA