Vokietijoje ieškomas kaunietis pasieniečiams įkliuvo pateikęs padirbtus dokumentus | Kas vyksta Kaune

Vokietijoje ieškomas kaunietis pasieniečiams įkliuvo pateikęs padirbtus dokumentus

„Kas vyksta Kaune“ nuotr.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai sulaikė į Lenkiją vykusį kaunietį, kuris tikrinimo metu pateikė suklastotą tapatybės kortelę. Paaiškėjo, kad šio vyro pagal Europos arešto orderį ieškojo Vokietijos policija.

Sekmadienį naktį VSAT Lazdijų rinktinės Kalvarijos užkardos pasieniečiai ties Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimu patikrinti sustabdė maršrutu iš Vilniaus į Varšuvą vykusį autobusą „Setra“ lietuviškais registracijos numeriais. Kontrolės metu vairuotojo ir daugumos keleivių dokumentai buvo nepriekaištingi, tačiau vieno vyro pateikta asmens tapatybės kortelė, išduota 35 metų lietuviui, sukėlė įtarimų. Autobuso vietoje, kurioje buvo įsitaisęs šis vyras, VSAT pareigūnai rado ant grindų numestą dar vieną lietuvišką asmens tapatybės kortelę, išduotą 35 metų Kauno gyventojui.

Netrukus paaiškėjo, kad tai – tikras vyro dokumentas. Informaciją apie jį duomenų bazėse patikrinę Kalvarijos užkardos pasieniečiai nustatė, kad klastote mėginusio pasinaudoti lietuvio pagal Europos arešto orderį ieško Vokietijos policija.

VSAT pareigūnai neleido kauniečiui tęsti kelionės. Ikiteisminį tyrimą dėl disponavimo suklastotu dokumentu ir jo panaudojimo pradėję Lazdijų rinktinės pasieniečiai po apklausos sulaikytąjį uždarė į areštinę. Už tokį nusikaltimą gresia areštas arba laisvės atėmimas iki 4 metų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA