Savivaldybės nuomojamas butas. Kada galite jo netekti? | Kas vyksta Kaune

Savivaldybės nuomojamas butas. Kada galite jo netekti?

archyvo nuotr.

Kartu su mama ir savo vaikais gyvenau savivaldybės nuomojamame bute. Buto nuomos sutartis buvo sudaryta su mano mama, kuri prieš keletą savaičių mirė. Norejau Jūsų pasiteirauti, ar yra galimybė perrašyti nuomojamo būsto sutartį mano vardu? Ar Kauno savivaldybė gali mane iškeldinti iš šio buto?

Į klausimą atsako advokatė Raimonda Kazlauskienė

Remiantis LR CK 6.589 str. 1 d., gyvenamosios patalpos nuomininko šeimos nariai turi tokias pat teises ir pareigas, atsirandančias iš gyvenamosios patalpos nuomos sutarties, kaip ir nuomininkas. LR CK 6.602 str. 2 d. nustatyta, kad nuomininko šeimos narių susitarimu gyvenamosios patalpos nuomos sutartis pakeičiama nuomininkui mirus, jeigu nuomininko šeimos nariai ir toliau gyvena nuomojamoje gyvenamojoje patalpoje ir per du mėnesius po nuomininko mirties informuoja apie tai nuomotoją. Tai reiškia, kad ne vėliau kaip per du mėnesius nuo motinos mirties Jūs privalote kreiptis į Kauno miesto savivaldybės Turto valdymo departamento Gyvenamojo fondo administravimo skyrių dėl savivaldybės nuomojamojo būsto nuomos sutarties pakeitimo Jūsų vardu

Pažymėtina, kad nuomos sutartis gali būti pakeista Jūsų vardu tik tokiu atveju, jeigu Jūs būsite pripažinta mirusios motinos šeimos nare. LR CK 6.588 str. 2 d. įtvirtina nuostatą, kad pilnamečiai vaikai, jų sutuoktiniai (sugyventiniai) ir nuomininko vaikaičiai priskiriami prie šeimos narių, jei jie su nuomininku turi bendrą ūkį. Atsižvelgiant į tai, kartu su prašymu turite pateikti įrodymus, patvirtinančius, kad kartu su savo velione mama kartu vedėte bendrą ūkį.

Klausimus, į kuriuos pageidaujate advokatės atsakymų, galima siųsti el.paštu kaunas@kasvyksta.lt

Pageidaujančius asmeninės konsultacijos ir teisinių paslaugų, prašome kreiptis tiesiogiai į advokatę telefonu 8 671 29151, arba atvykti į advokatų kontorą “ADVOCATERA“, esančią I. Kanto 24-12, Kaune.

Daugiau naudingos informacijos galite rasti ir advokatų kontoros “ADVOCATERA“ interneto svetainėje : www.advocatera.lt.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA