Skaitytoja: paprašius pareigūnų pagalbos, sulaukėme rasistinių pašaipų | Kas vyksta Kaune

Skaitytoja: paprašius pareigūnų pagalbos, sulaukėme rasistinių pašaipų

Archyvo / R. Tenio nuotr.

Norėčiau pasidalinti savo trumpa istorija apie Kauno policijos pareigūnus ir rasizmą. Atrodo pasakytum, kad kaip valstybės tarnautojas gali būti rasistas, tačiau yra kaip yra.

Vakar naktį (2015 m. gegužės 17 d.) „Mojo“ klube Kaune iš mano draugo buvo pavogtas telefonas: Samsung galaxy s6 hd. Draugas – KTU magistro studijų studentas iš Nigerijos. Klube nepavyko nieko išsiaiškinti, todėl ryte buvo nueita į policijos komisariatą.

Pirmiausia, nei vienas pareigūnas išvis nekalbėjo angliškai, daugiausia laiko praleido žiūrėdami į savo mobiliuosius telefonus. Papasakojus apie įvykį, pareigūnai susižvalgė ir sako: „Hm, keista, aš galvojau atvirkščiai, čia jūs iš Nigerijos atvažiuojat vogti“. Vėliau užsirašinėjant asmeninius duomenis, buvo pašaipiai paklausta, ar jis nevedęs ir ar tikrai esu tikra, kad jis nevedęs. Užslėpta mintis buvo, jog aš išvis nieko apie juos nežinau ir jie išvis yra neaiškaus skaidrumo.

Nustebo, jog juodaodis ir dar išsilavinęs. Prie visa to dar pridėti seksualiniai komentarai ir klausimas, ar išvarginau pernakt jį, kad dabar toks mieguistas.

Galbūt pagalvosite, kad sutirštinu spalvas ir būdama Lietuvė turėčiau palaikyti Lietuvos pareigūnus. Tačiau negaliu apsakyti žodžiais, kokią gėda jaučiu, nesuprantu, kaip vis dar atsiranda tokių, kurie 21a. gali žiūrėti žmogui į akis ir mąstyti, jog jis yra mažiau vertas tik dėl jo kūno spalvos. Sutinku yra juodas humoras, rasistiniai „bairiai“, kuriuos visi puikiai žinome, tačiau nemanau, jog policijos komisariatas turėtų būti tam vieta.

Turėtų būti daugiau pagarbos, ir supratimo, ypač įskaitant tai, jog mes atėjome prašyti pagalbos. Man, kaip Lietuvei, iš tiesų nėra staigmena, kad kai kurie mūsų pareigūnai taip elgiasi, bet galų gale, kokią kultūrą mes parodome kitiems.

Negana, kad Lietuvos vardas užsienyje yra dažnai teršiamas mūsų pačių, bet dar ir čia parodome savo neišsilavinimą. Be to, nepriklausomai nuo to, koks esi žmogus, turėtum sulaukti pagarbos ir pagalbos iš institucijos, kuri siūlo tokias paslaugas.

Vienintelis žodis, kuris ateina į galvą yra gėda, gėda už taip besielgiančius pareigūnus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA