Naktis muziejuje: atgijusi istorija ir dalelė baimės | Kas vyksta Kaune

Naktis muziejuje: atgijusi istorija ir dalelė baimės

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Šiandien kauniečius išeiti į gatves viliojo įvairūs renginiai. Gatvės muzikos dienos leido pramogų ir kultūros ištroškusiems žmonėms pasimėgauti skambančiomis melodijomis. Šiuo renginiu vakaras nesibaigė ir veiksmas persikėlė į miesto muziejus, kurie atvėrė duris naktinėms ekskursijoms.

[galerija kiek=”20″]

Pagrindiniai ir didžiausi Kauno muziejai iššoko iš standartinio darbo grafiko ir kvietė kauniečius pasižvalgyti po ekspozicijas tamsiuoju paros metu. Tai išskirtina ne tik dėl to, jog paprastai muziejai lankytojus priima dieną, bet ir dėl to, jog daugelyje ekspozicijų nereikėjo mokėti nė cento. Be to, sakoma, jog naktį visi eksponatai atgyja ir gali papasakoti tikrąją istoriją, o tamsa priduoda lengvą baimės prieskonį.

Štai naktines duris į Vytauto Didžiojo karo muziejų atidarė XVIII a. artilerijos pabūklo salvės. Lankytojai galėjo mėgautis muziejaus ekspozicijomis, paklausyti istorikų pasakojimų ar net apsilankyti karilioną ir temstant paklausyti varpų koncerto „Muziejų Fantomas kariliono bokšte“ . Žmonės sako, jog iš šios vietos klausytis varpų skambėjimo yra tikrai kitoks jausmas ir per kūną pradeda bėgioti šiurpuliukai.

Istoriniai personažai atgijo ir kituose miesto muziejuose. Štai Maironio lietuvių literatūros muziejuje pats Maironis kvietė pasivaikščioti po rūmus, labirintus bei išgirsti kadaise pasakotų naktinių istorijų. Kauno miesto muziejuje atgiję personažai taip pat viliojo to meto istorijomis.

Kauniečiai tikina, jog tokie renginiai tikrai atgaivina miestą ir priverčia pasikelti nuo patogios sofos. Sutikti naktinių muziejų lankytojai pasakojo, jog tokiais renginiais dar labiau skatinama domėtis savo praeitimi ir semtis įvairių istorijų, kurias po to galima ir kitiems perpasakoti.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA