Dėl Raudondvario plento rekonstrukcijos meras pasiruošęs apeidinėti įstatymus | Kas vyksta Kaune

Dėl Raudondvario plento rekonstrukcijos meras pasiruošęs apeidinėti įstatymus

R. Tenio nuotr.

Naujoji valdžia nesiliauja kritikuoti į opoziciją išstumtus konservatorius. Naujas meras ir jo komanda tikina, jog buvo daug prižadėta, bet kaip įgyvendinti tenka spręsti jiems. Valdininkai imasi už galvų ir tikina, jog žadėtos Raudondvario plento rekonstrukcijos šiais metais pradėti neišeis.

Buvo skelbiama, jog vienos prasčiausiai atrodančios Kauno gatvės – Raudondvario plento rekonstrukcija prasidės dar šiais metais. Tačiau mėnesį pradirbusi naujoji valdžia verčia suabejoti, tikindami, jog neparengti techniniai projektai privers darbus atidėti.

„Sužinojau Kelių direkcijoje, kad Kauno miesto savivaldybė nepateikusi net paraiškos, kad ji planuoja 2015 metais Raudondvario plento rekonstrukciją. Gerai, kad susilaikiau ir neleptelėjau, kad taip negali būti, nes tai šių metų mūsų pagrindinis objektas“, – kalbėjo vicemeras Vasilijus Popovas.

„Ateidami manėme, kad pavasarį tikrai prasideda Raudondvario plento rekonstrukcijos darbai, kad yra paruošti pinigai ar bent finansavimo kryptys, iš kur bus gaunama. Tačiau pagal įstatymus, mes Raudondvario plento rekonstrukciją galėtumėme pradėti tik ateinantį pavasarį ir tai patys susiradę finansavimą. Šioje vietoje, atvirai prisipažįstame, kad galvosime, kaip apeiti galiojančius įstatymus ir darbus pradėti bent už dviejų mėnesių, kad šiltuoju metų laiku spėtumėme sutvarkyti“, – tikino miesto vadovas Visvaldas Matijošaitis.

[susije_video kurie=””]

Tuo tarpu praėjusioje kadencijoje mero postą užėmęs Andrius Kupčinskas atkerta, jog viskas yra suderinta, tad drąsiai rekonstrukcijos darbus galima pradėti šiais metais. Dar priduria, jog naujajai valdžiai reikia pradėti dirbti, o ne ieškoti, prie ko prikibti.

„Raudondvario plentas yra vykdomas trimis etapais. 3-asis etapas yra derinamas su Susisiekimo ministerija, nes nuo Lampėdžių sankryžos, kur yra muitinė, yra valstybinės reikšmės objektas ir šia sankryža naudojasi ne tik miestiečiai. Tad šiam etapui ir yra derinami pinigai su vyriausybe. Kitus etapus laisvai galima pradėti šiemet. Be to, kol nepraėjo 100 dienų, valdžia gali kalbėti be didesnės atsakomybės, bet siūlyčiau pasiraitoti rankoves ir kibti į realius darbus, o ne keisti reglamentus ir politikams palikti 20 sekundžių demokratijos“, – į mero pasisakymus reagavo A. Kupčinskas.



Svarbiausios detalės apie Raudondvario plento rekonstrukciją:

*Bus rekonstruota visa 7,5 km ilgio gatvė

*Šuliniai bus iškelti į šaligatvių zonas

*Po rekonstrukcijos 10 metų bus draudžiami kasinėjimo darbai

*Pirminis projekto finansavimas bus numatytas kitų metų biudžete

*Šiam projektui bus pritraukta ES struktūrinių fondų parama.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA