Nemokamos sezono naujovės Birštone: jūros oras ir gydomieji takeliai | Kas vyksta Kaune

Nemokamos sezono naujovės Birštone: jūros oras ir gydomieji takeliai

R.Tenio nuotr.

Arčiausiai Kauno esantis Lietuvos kurortas Birštonas šiais metais svečiams pasiūlys net dvi naujoves, kurių niekur kitur šalyje nesutiksite. Pasimėgauti sveikatai naudingomis procedūromis kurorto lankytojai galės nemokėdami už tai nė cento.

Ketvirtadienį oficialiai atidarytas mineralinio vandens garinimo bokštas. Tai pirmasis tokio pobūdžio statinys Lietuvoje, kuris sukuria jūros klimatą ir gerina sveikatą. Birštono vadovai tikina tokią idėją parsivežę iš Vokietijos.

„Kadangi mums įrodinėjo, kad kurortai turi išsiskirti, sugalvojome imtis šios idėjos. Toks statinys įprastas Lenkijoje ar Vokietijoje, tačiau Lietuvoje nėra, tad kilo idėja būti pirmiems ir įrengti tai Birštone. Surinkau komandą ir iškeliavome į Vokietiją, žiūrėti, kaip gi atrodo tie vandens garinimo bokštai.“, – apie pradžių pradžią kalbėjo Birštono merė Nijolė Dirginčienė.

Mineralinio vandens bokštas ypatingas tuo, jog iš mineralinio vandens gręžinio į bokštą siurbliu pakeliamas vanduo. Vėliau jis purkštukais lašinamas ant laukinių vyšnių šakelių sienos. Tuomet mineralinis vanduo, veikiamas atmosferos, skaidosi ir jonizuoja orą, esantį 50–80 metrų spinduliu.

Toks oras yra prie jūros. Juo sveika kvėpuoti, nes tai tarsi inhaliacijos po atviru dangumi. Jonizuotas oras padeda ties sergantiems lėtinėmis ligomis, tiek sveika profilaktiškai pakvėpuoti ir sveikata nesiskundžiantiems žmonėms.

Į šį bokštą vanduo patenka iš kurorte esančio „Rūtos“ gręžinio. Prie mineralinio vandens bokšto Birštone yra įrengti suoliukai. Bokštas veiks visą parą, o vakare jį apšvies įvairiomis spalvomis, tad bus kaip savotiška spalvų terapija. Visa šio projekto vertė virš 338 tūkst. eurų, kuriuos skyrė Europos sąjunga.

Kitas objektas – takeliai

Skamba gan neįprastai, jog kurortas didžiuotųsi, jog turi takelius. Tačiau Birštone šių metų vasarą bus pristatyti gydomąjį efektą turintys Kneipo takeliai. Jais lankytojai galės mėgautis taip pat nemokamai.

„Pirmiausia, ką žmogus turi padaryti, tai vadinamasis braidymas gandru šaltame mineralizuotame vandenyje. Vėliau turi apšilti ir seka pasivaikščiojimas takeliais. Jie sukonstruoti taip, kad būtų su skirtinga danga. Pradedama nuo smulkios, švelnios dangos ir lėtu žingsniu pereinama visomis dangomis. Procedūra užsibaigia vadinamąją „Kneipo kava“, kuomet į šaltą, taip pat mineralizuotą vandenį pamerkiamos rankos iki alkūnių. Taip yra sutraukiamos kraujagyslės, kad geriau dirbtų limfa“, – apie neįprastus ir taip pat pirmuosius Lietuvoje įrengtus Kneipo takelius pasakojo Birštono Turizmo centro vadovė Rūta Kapačinskė.

Birštono TIC atstovų skaičiavimais šie du unikalūs objektai pritrauks dar daugiau turistų, mat lyginant pirmojo ketvirčio duomenis su praėjusiais metais, tai jau dabar jaučiamas didesnis žmonių srautas į šį kurortą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA