Autobusas „gyvatė“ kops į stačią įkalnę Nemuno žiede | Kas vyksta Kaune

Autobusas „gyvatė“ kops į stačią įkalnę Nemuno žiede

R. Tenio nuotr.

Ilgiausias Lietuvoje registruotas autobusas „Van Hool AGG 300“, kuriuo bendrovė “Kauno autobusai” mieste nuo kovo 10 d. reguliariais reisais vežioja keleivius, jau įtrauktas į Lietuvos rekordų sąrašą ir į spaudai rengiamą Lietuvos rekordų knygą. Pasak Agentūros FACTUM prie Lietuvos kultūros fondo vadovo Vytauto Navaičio, iki šiol buvo užregistruotas tik daugiausiai žmonių, važiavusių autobusu, rekordas. Tarp ilgiausių transporto priemonių Lietuvoje galima rasti paspirtuką (9,90 m) ir lengvąjį automobilį (10,20 m.).



Šis autobusas iki šiol traukia visų akį ir susidomėjimą. Gegužės 16 d. (šeštadienį) ilgasis autobusas važiuos Kačerginės trasa, kurioje vyks automobilių lenktynės „FAST LAP“. Autobusas ne tik 200 lenktynių mėgėjų nuveš į Kačerginės Nemuno žiedą už 0,70 Eur, bet ir pats juo prasuks vieną kitą ratą. Norinčiųjų važiuoti į Kačerginę autobusas lauks Jonavos g. ties prekybos centru „Prisma“, iš kur link Kačerginės pajudės 10.20 val. Po varžybų, 18.30 val. autobusas surinks keleivius ir parveš atgal į miestą.

Pasak bendrovės „Kauno autobusai“ generalinio direktoriaus Mindaugo Grigelio, 25 m ilgio autobuso garbės ratas Nemuno žiedu dar kartą pademonstruos jo „gyvatiškas“ ypatybes, tiek kauniečiai, tiek svečiai turės galimybę dar kartą pasigrožėti šiuo autobusu. „Kita vertus, stengsimės parodyti, kad ir tokiame renginyje yra patogu naudotis viešuoju transportu – gal tai paskatins kai kuriuos žmones iš automobilio persėsti į autobusą ir paprastomis dienomis“, – sako generalinis direktorius.

Lenktynių organizatorių teigimu, Kačerginės Nemuno žiedas yra viena unikaliausių trasų šioje Europos dalyje. Žiedas labai greitas, o reljefas jame išskirtinis. Sunku rasti kitą trasą, kuriame būtų kas nors panašaus į „Makuškę“ – itin stačią įkalnę. Žiūrovai galės stebėti, kaip 25 m ilgio monstras ropšis į 12 laipsnių statumo įkalnę.

Anot M. Grigelio, tai bus dar vienas iššūkis rekordinio ilgio autobusui, tačiau tikėtina, kad jam pavyks. „Kažkada buvo nemažai skeptikų, abejojančių troleibuso galimybėmis pakilti į Parodos kalną, – šypsosi vadovas, – tad tikimės, kad pavyks ir šiam autobusui“.

Ilgiausias autobusas (registruotas Lietuvoje) – 24,785 m ilgio, 2,55 m pločio, 3,28 m aukščio – keturašis (dvipriekabis) autobusas „Van Hool AGG 300“, pagamintas Belgijos autobusų ir troleibusų gamybos bendrovėje “Van Hool” 2002 m. Jame įmontuotas 8,65 ltr, 266 kW (356 AG) dyzelinis variklis, galintis vežti 160 keleivių, iš jų 54 sėdinčius, maksimaliu 90 km per val. greičiu. Šiais autobusais nuo 2015 m. kovo mėn. uždaroji akcinė bendrovė „Kauno autobusai“ vežioja miesto keleivius.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA