Augalų mylėtojai surengs šventę Kaune | Kas vyksta Kaune

Augalų mylėtojai surengs šventę Kaune

R. Tenio nuotr.

Gegužės 15-ąją, penktadienį, laikinoji sostinė švęs Tarptautinę žavėjimosi augalais dieną – VDU Kauno botanikos sode visą dieną vyks interaktyvūs eksperimentai, floristikos mokymai, pažintys su ebru menu, augmenijos tapymu, arboristika, teminės ekskursijos, šviesų naktis ir daug kitų renginių. Šių metų naujovė – vidurdienį prasidėsianti studentų, mokinių, tyrėjų ir augalų mylėtojų eisena Kauno Senamiestyje.

Tarptautinė žavėjimosi augalais diena, dar vadinama „Augalų Žavadieniu“, švenčiama visame pasaulyje – kiekvienais metais jai skiriama apie tūkstantį pažintinių ir pramoginių renginių vaikams ir suaugusiems, taip atkreipiant dėmesį į augalų svarbą, skatinant žmones aktyviau domėtis jais ir įvairiapuse jų tyrimų reikšme.

„Augalai gamina deguonį, kuriuo kvėpuojame, maitina, rengia, gydo, teikia medžiagas gyvenamam būstui, kuria nuostabius kraštovaizdžius, įkvepia kurti meno šedevrus. Senamiestyje vyksiančios eisenos tikslas – kauniečiams ir miesto svečiams priminti, kad augalus būtina gerbti, mylėti ir saugoti“, – pasakojo šventės koordinatorė, Vytauto Didžiojo universiteto Kauno botanikos sodo direktorė Vida Mildažienė.

Eisenoje, kuri prasidės Kauno pilyje ir baigsis Istorinėje Lietuvos Prezidentūroje, dalyvaus Kauno miesto ir rajono studentai ir moksleiviai, augalų tyrimo institucijos ir visi augmenijos mylėtojai. Organizatoriai kviečia dalyvius išrinkti savo komandai patinkantį augalą iš sąrašo ir sukurti kuo išradingesnį teatralizuotą jo savybių pristatymą eisenos metu. Geriausio pristatymo autoriams žadamas specialus prizas. Tokio pobūdžio eisena Lietuvoje bus rengiama pirmą kartą.

Didžiausią „Augalų Žavadienio“ programą Lietuvoje, kaip įprasta, parengė Kauno botanikos sodas. Ryte vyks Kauno vaikų darželių programa, bus švenčiamas Didžiojo Žaliojo Vikšro gimtadienis; vyresni šventės dalyviai sode galės dalyvauti gamtos mokslų laboratorijos eksperimentuose, mokytis tapybos ant vandens – ebru meno, pažinti dekoratyvinio floristikos meno ir rūpinimosi sumedėjusiais augalais subtilybes, rungtis orientacinėse varžybose, lankytis teminėse ekskursijose apie energinius, egzotinius, retus ir saugomus augalus.

Programą Kauno botanikos sode vainikuos tradicine tapusi šviesų naktis – naktinių siurprizų programa parke „Jonvabalių eisena“, šviesų šou „Gėlių naktis“, arbatų degustacija ir kitos vakarinės pramogos.

Visoje Lietuvoje „Augalų Žavadieniui“ skirti renginiai vyks gegužės 14-29 dienomis – programoje jau numatyti renginiai ne tik Kaune, bet ir Vilniuje, Klaipėdoje, Šiauliuose, Tauragėje, Kėdainių ir Radviliškio rajonuose.

Daugiau informacijos apie Augalų žavadienio programą>>>

Dalyvių registracija eisenai Kauno Senamiestyje vyksta el. paštu kristina.muleviciene@bs.vdu.lt arba tel. 8 650 12302.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA