Meras nusiteikęs privatininkų prie šiukšlių neprileisti | Kas vyksta Kaune

Meras nusiteikęs privatininkų prie šiukšlių neprileisti

Kas vyksta Kaune skaitytojo nuotr.

Dar šią savaitę portalas „Kas vyks ta Kaune“ skelbė Konkurencijos tarnybos išvadas, kuriose nurodoma, jog Kauno mieste šiukšlės išvežamos 45 proc. brangiau, nei Kauno rajone. Visgi, miesto vadovas tikina, jog rinką įsileidus privačias įmones, kainos dar labiau išaugtų.

Konkurencijos taryba savo ataskaitoje skelbė, jog iš rinkos tyrimo metu surinktų duomenų pastebėta tendencija, kad mažiausios paslaugų kainos vyrauja savivaldybėse, kurios komunalinių atliekų surinkimo ir vežimo paslaugų teikėjus parenka taikydamos konkurencingą procedūrą. Didžiausios paslaugų kainos vyrauja savivaldybėse, kurios šias paslaugas paveda teikti savo kontroliuojamoms įmonėms be konkurso.

Kauno mieste, kuriame komunalinių atliekų surinkimo ir vežimo paslaugas teikia be konkurencingos procedūros parinkta savivaldybės kontroliuojama įmonė UAB „Kauno švara“, komunalinių atliekų surinkimas ir vežimas kainuoja apie 45 procentais brangiau, nei Kauno rajone, nors Kauno rajone gyventojų tankis net 34 kartus mažesnis, o santykinis surinktų atliekų vežimo atstumas iki sąvartyno yra daugiau nei dvigubai didesnis. Dėl šių veiksnių Kauno rajone surinkti ir nuvežti komunalines atliekas iki sąvartyno kainuoja daugiau, tačiau šių atliekų surinkimo ir vežimo kaina yra didesnė Kauno mieste. Kauno rajonas yra padalintas į dvi dalis, kuriose atliekų surinkimo ir vežimo paslaugas teikia dvi konkurso būdu parinktos įmonės, viena iš jų – UAB „Kauno švara“.

Visgi, miesto meras Visvaldas Matijošaitis įsitikinęs, jog kai kurias paslaugas mieste turi teikti tik savivaldybės įmonės, mat taip lengviau kontroliuoti kainas. Miesto vadovas prisižada, jog peržiūrės visas komunalininkų išlaidas ir stengsis, jog kainos sumažėtų. Tai, beje, buvo vienas iš vadovo rinkiminių pažadų.

„Nei viena privati įmonė nedarys kaip labdaros, o norės užsidirbti. Šildymas, šiukšlės, vanduo turi būti savivaldybės įmonių, kad būtų reguliuojamos kainos. Privatus verslas vis tiek ateitų užsidirbti. Dėl „Kauno švaros“ darbuotojų, tai dviejų jau nėra. Peržiūrėsiu viską, galbūt išeis ir daugiau“, – portalui „Kas vyksta Kaune“ komentavo meras V. Matijošaitis.

Šiuo metu Kauno mieste išvežti vieną toną šiukšlių kainuoja 45,37 eurai, tuo tarpu Kauno rajone – 31,19 eurų už toną. „Kauno švaros“ atstovai tikina, jog kainos skiriasi dėl mieste atliekamų papildomų paslaugų, kurios padidina šiukšlių išvežimo kainą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA