Mados šou „Apkalbos“ – jaunųjų dizainerių fiesta | Kas vyksta Kaune

Mados šou „Apkalbos“ – jaunųjų dizainerių fiesta

R. Tenio nuotr.

Jaunų dizainerių kūrybą pristatantis mados šou „Apkalbos 2015“ beveik sulaukė pilnametystės – šiemet renginys skaičiuoja septynioliktus metus. Šį pavasarį vartai į mados pasaulį jauniems kūrėjams atsivėrė itin plačiai ir nevaržomai, tad dizaineriai galėjo išlaisvinti kūrybines fantazijas.

Tradiciniame renginyje kasmet savo kolekcijas pristato bene dvi dešimtys jaunųjų dizainerių, studijuojantys arba neseniai mokslus baigę aukštosiose mokyklose. „Apkalbose“ bemiegėmis naktimis gimusius kūrybos vaisius pateikia jaunieji menininkai iš Lietuvos ir užsienio. Per eilę metų čia savo kolekcijas pristatė ne tik Vilniuje, Kaune,
Šiauliuose, Klaipėdoje studijuojantys dizaineriai, tačiau ir svečiai iš kitų šalių – Suomijos, Turkijos, Kipro, Latvijos, Ukrainos, Baltarusijos. Pastaraisiais metais išryškėjo tendencija – savo kūrybą demonstruoja lietuvaičiai, patirties įgiję užsienyje.

„Eilę metų užsiimame mados propaganda,“ – juokauja mados šou organizatorės – Kauno kolegijos Justino Vienožinskio menų fakulteto dėstytojos Stella Kasperavičienė ir Audronė Šakienė, koordinuojančios renginį nuo pat jo ištakų. Pastaraisiais metais organizatorių duetą papildė nauji mados entuziastai, padedantys organizuoti masinį renginį.

Prie „Apkalbų“ iniciatyvos ženkliai prisideda ir grožio verslo atstovai. Šiemet Mados akademija įsteigė solidų prizą – patikusios kolekcijos autoriui bus apmokėti mokymai, kuriuos veda profesionalūs ir patyrę lektoriai iš Lietuvos bei užsienio. Mokymuose jau yra dalyvavę žinomi Lietuvos dizaineriai ir verslininkai.

Renginyje pirmuosius žingsnius į mados pasaulį žengė ir kolekcijas demonstravo žymūs Lietuvos dizaineriai Egidijus Rainys, Laura Dailidėnienė, Vėjūnė Sudarytė, Kristina Kruopenytė, Jurgita Stakauskaitė, Kęstutis Lekeckas, dizainerių duetas „KristiAndres“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA