Kenksmingų medžiagų likvidavimo akimirkos | Kas vyksta Kaune

Kenksmingų medžiagų likvidavimo akimirkos

kaunopriesgaisrine.lt nuotr.

Gautas pranešimas iš piliečio, kad statybvietėje atliekant kasimo darbus žemėje buvo rastas didelis indas su maždaug 700 litrų gelsvos spalvos cheminės medžiagos, skleidžiančios aitrų kvapą. Atvykus ugniagesiams atlikta žvalgyba, rastas indas su nežinomu skysčiu.

Turimais matavimo prietaisais buvo mėginama nustatyti, ar gruntas nėra užterštas jame rasta statinė (galimai chloro). Normaliomis sąlygomis chloras yra gelsvai žalios aštraus kvapo dujos. Žmogus, įkvėpęs chloro, dūsta ir gali mirti.

Teritorija buvo aptverta apie 300 m spinduliu, iš aptvertoje teritorijoje esančių įmonių evakuota apie 100 darbuotojų. Vienam iš įmonės darbuotojų, kliudžiusių statinę su nenustatyta chemine medžiaga, pablogėjo savijauta, jis buvo išvežtas į Kauno medicinos universiteto klinikų Intensyviosios terapijos skyrių.

Įkurtas įvykio likvidavimo štabas, kurio tikslas – koordinuoti darbų barų veiksmus. Ugniagesiai gelbėtojai dirbo su A lygio kostiumais (kvėpavimo aparatai viduje). Paimti mėginiai perduoti Aplinkos apsaugos agentūros Kauno skyriaus pareigūnui, kad būtų nustatyta tiksli medžiagos sudėtis.

Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos 5-osis komandos ugniagesys gelbėtojas Arūnas Remeika, apsaugotas specialiais su cheminėmis medžiagomis dirbti skirtais drabužiais ir kvėpavimo organų apsaugos priemonėmis, gebantis valdyti sunkiąją techniką, iškėlė iš grunto statinę su pavojingomis medžiagomis.

Pažeistas indas buvo hermetizuotas, sustabdytas cheminės medžiagos nutekėjimas, po to, pasitelkus papildomą techniką, atvežtas transportavimo konteineris ir į jį perkeltas rastasis indas, surinktas galimai užterštas gruntas.

Visi įvykyje dalyvavę ugniagesiai gelbėtojai buvo apžiūrėti mediko (įvertinta jų sveikatos būklė). Jiems suteikta profilaktinė pagalba bei rekomenduota stebėti sveikatą. Gelbėjimo darbams vadovavo Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos viršininkas Vidas Kerševičius.

Teritorija palikta iki ryto saugoti policijai, informuotos civilinės saugos atsakingos institucijos ir miesto meras.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA