Kokios bus šių metų „Kauno Hanzos dienos“? | Kas vyksta Kaune

Kokios bus šių metų „Kauno Hanzos dienos“?

Archyvo nuotr.

Kaunas – vienintelis Lietuvos miestas, priklausantis Naujosios Hanzos miestų sąjungai, savo tvirtus ryšius su Hanza užmezgęs nuo viduramžių. Sujungus dvi šventes, „Hanzos dienas“ ir „Kauno dienas“, dabar miestas švenčia „Kauno Hanzos dienas“. Miesto šventė po truputį įgauna tam tikrą tapatybę bei savitumą.

Gegužės 22–24 dienomis Kauno pilies kiemelyje, jos lomose ir Santakos parke viešpataus viduramžiai. Vyks viduramžių atlikėjų koncertai, VIII tarptautinis riterių turnyras, į kurį suvažiuoja riteriai net iš 7 pasaulio šalių. Vyks parodomosios programos bei masinės kautynės, raitų riterių rungtys, veiks viduramžiška mokyklėlė vaikams, linksmins juokdariai, žonglieriai, akrobatai, šurmuliuos amatininkai.

Šiais metais svečiai išvys nemažai naujovių. Tie, kurie norės geriau pajusti viduramžių epochą, galės išbandyti daugelį dalykų, be kurių nebuvo įsivaizduojamas miestiečio gyvenimas. Įgudę amatininkai, senovės rekonstruktoriai mokys, kaip be degtukų ir žiebtuvėlio įkurti ugnį, pasigaminti viduramžiško maisto, savo paslapčių mokys juvelyrikos ir odinių papuošalų meistrai. Vyks viduramžiško patiekalo gamybos konkursas, kuriame rungsis viduramžiškų valgių gamybos ekspertai iš visos Europos.

Aštresnių pojūčių mėgėjai bus laukiami prie senovinių kankinimo įrankių, o nepatenkinti artimu savo galės tuos įrankius ir panaudoti. Tų, kurie mėgsta pramogas, lauks viduramžiški žaidimai, bus galima patikrinti savo rankos taiklumą bei dalyvauti įvairiose rungtyse.

Sutemus, šeštadienio vakarą miestiečiai ir jų svečiai grožėsis atnaujinta Kauno pilies šturmo inscenizacija, kurios metu galės išvysti istorinius įvykius bei personažus, paganyti akis į daugybę naujai paruoštų specialiųjų efektų bei triukų. Viduramžių dvasią stiprins senovinės muzikos grupės – „Irdorad“ iš Baltarusijos ir lietuvių grupė „Ambera“.
Šventės metu renginiai vyks Rotušės aikštėje, Senamiestyje, Senojoje Nemuno prieplaukoje, Santakos stadione. Penktadienio vakarą, šventės atidarymo metu, vyks Kauno miesto simfoninio orkestro, Onos Kolobovaitės ir Liudo Mikalausko koncertas, muzikinis projektas „Joe Cocker’io legenda“, skambės opera, rokas ir džiazas.

Šeštadienį – Jubiliejinio XXX tarptautinio folkloro festivalio „Atataria lamzdžiai 2015“ eisena, šokiai, dainos. Sekmadienį žiūrovus džiugins meninė siužetinė programa su vaizdo instaliacijomis apie Lietuvos paveldą „Kalvis“, muzikinė-literatūrinė programa „Reveransas Lietuvos renesansui“, koncertinės įstaigos „Kauno santaka“ Kauno bigbendo ir Stasio Povilaičio koncertas, Rotušės aikštėje „Giunter Percussion“ siūlys energingą ir egzotišką programą „To the Gods of Rhythm”. „Kauno Hanzos dienos 2015“ organizatorius Kauno kultūros centras „Tautos namai“ kauniečiams ir miesto svečiams parengė nepaprastai platų ir renginių, ir reginių spektrą.

Visą informaciją apie šventę galite rasti „Tautos namų“ interneto svetainėje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA