Už rodeo su automobiliu miesto gatvėmis – išskirtinis policijos dėmesys | Kas vyksta Kaune

Už rodeo su automobiliu miesto gatvėmis – išskirtinis policijos dėmesys

Portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai pasidalino vaizdo medžiaga, kurioje užfiksuotas chuliganiškas vairavimas. Už tokį, primenantį rodeo, pasivažinėjimą, gresia nemenka piniginė bauda ir teisių atėmimas.

Vakar įsismarkavę jaunuoliai pasilinksmino Taikos prospekte. Lengvojo automobilio „Mercedes Benz“ keleivis beveik visas išlindo per langą ir taip kurį laiką gaudė vėją. „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai užfiksavo šį pažeidimą, kuris patraukė ir pareigūnų dėmesį.

Kelių policijos viršininkas informavo, jog už tokį „linksmąjį“ pasivažinėjimą bus baudžiamas tiek vairuotojas, tiek keleivis, nes nusižengiama kelių eismo taisyklėms ir tai traktuojama kaip chuliganiškas vairavimas. Jaunuoliams gresia bauda nuo 289 iki 579 eurų. Vairuotojas už tai, jog nesudrausmino keleivio, gali praprasti teises nuo 12 iki 24 mėnesių.

Pareigūnai tikina, jog chuliganiškas važiavimas tai – kai vairuotojas rodo išskirtinumą ir nepagarbą kitiems eismo dalyviams. Vaizdo medžiagoje matyti, jog pro langą išlindęs žmogus galėjo sukelti pavojų tiek sau, tiek kitiems vairuotojams. Be to, taip buvo norima parodyti savo išskirtinimą prieš kitus žmones.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA