Sienų terliotojai sučiupti: gresia dideli nemalonumai | Kas vyksta Kaune

Sienų terliotojai sučiupti: gresia dideli nemalonumai

Skaitytojų nuotr.

Į portalą „Kas vyksta Kaune“ kreipėsi policija, prašydama surasti vandalus, kurie požeminėje perėjoje išpaišė sienas ir vaizdo stebėjimo kameras. Neprailgo ir policija nustatė pažeidėjus. Siūloma bausti už visus tuo šriftu parašytus užrašus.

Tik vakar pasidalinome vaizdo įrašu iš Vilniaus gatvėje esančios požeminės perėjos. Vaizdo kameromis užfiksuotas viešosios tvarkos pažeidimas, kuomet du jaunuoliai dažais išpaišė perėjos sienas bei vaizdo stebėjimo kamerą. Policija prašę visuomenės pagalbos nustatant asmenis.

Nepraėjo nė para, o policijos atstovas Kęstutis Kasciukevičius portalui „Kas vyksta Kaune“ patvirtino, jog sienų tepliotojai yra nustatyti. 1981-ais metais gimusi mergina jau apklausta, o vaikinas, kurio duomenų policija kol kas neskelbia, yra žinomas ir greitu metu taip pat bus apklaustas.

Skaitytojai tikina, jog požeminėje perėjoje sienas išpaišę jaunuoliai ne tik šioje miesto vietoje paliko savo ženklą „Death“ (liet. mirtis), tačiau tokių užrašų yra pilnas centras. Kauniečiai dalinasi nuotraukomis, kuriose užfiksuoti „Death“ užrašai įvairiose miesto gatvėse, tokiose kaip K. Donelaičio, Kęstučio, Daukanto ir kt. Pilietiški skaitytojai tikina, jog ir senamiestyje pilna to paties braižo užrašų, tad surinktą nuotraukų kolekciją perduos policijos pareigūnams.

Pareigūnai, išnagrinėję pateiktas nuotraukas, spręs, kokią baudą skirti pažeidėjams už viešo turto naikinimą. Kuo daugiau bus pateikta nuotraukų, tuo tikėtina, jog bauda bus didesnė.

Tikimasi, kad tai atgrasins kitus nelegalius grafitininkus nuo miesto niokojimo ir padės užtikrinti, jog ateityje neatsiras užrašų ant miesto sienų.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ skelbė, jog mieste atsirado dar vienas veikėjas, kuris ant sienų pasirašinėja „Da Vinči“ slapyvardžiu. Jei visuomenė padėtų sugauti šį vandalą, jam grėstų atsakomybė ne tik už turto niokojimą, bet taip pat ir tautinės nesantaikos kurstymą.

[susije_video kurie=””]

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA