Vilniuje siautėjo Solomonas, Kaune – Da Vinčis? | Kas vyksta Kaune

Vilniuje siautėjo Solomonas, Kaune – Da Vinčis?

Skaitytojų nuotr.

Prieš kelis metus sostinėje grafitininkas Solomonas pažymėjo daugelio namų sienas. Panašu, jog slapyvardį susigalvojęs vandalas pradėjo siautėti ir Kaune. Tik čia jis ant sienų palieka ne tik savo slapyvardį, bet taip pat ir nesantaiką kurstančius užrašus.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai dalinasi nuotraukomis, kuriose užfiksuota neseniai ant namų atsiradę tautinę nesantaiką kurstantys užrašai, tokie kaip „Aš nemėgstu rusų. O tu?“, „Rusai, namo“, „Rusus tremti lauk“, „Išmokit LT kalbą“ ir pan. Užfiksuoti užrašai ir rusų kalba. Be to, prie kiekvieno tokio nesantaiką kurstančio užrašo nukeverzoti kreivi Gedimino stulpai bei prierašas „Vandal Da Vinči“.

Skaitytojai nurodo, jog savaitgalį nauji užrašai atsirado ant Kovo 11-osios g. 53C kiosko, Kovo 11-osios g 49A pastato (čia įsikūrusi „Kauno energija“), V. Krėvės pr. 13A. Taip pat ant kioskelis, esančio netoli Partizanų g. 54A garažų, Partizanų g. 76 namo. Plytinė siena yra toje pačioje gatvėje tarp 27A ir 27B namų, o tvora apipaišyta ant 27A nuosavo namo.

Panaši situacija buvo ir Vilniuje. Ten Solomono vardu buvo išpaišytos įvairių rajonų sienos bei grindinys. Tuometinis miesto meras Artūras Zuokas buvo prižadėjęs vilniečiams skirti premiją, jei padės sugauti vandalą. Kauno meras Visvaldas Matijošaitis tikina, jog apie Da Vinči vardu pasirašinėjantį asmenį nieko kol kas nežino, tačiau prižadėjo, jog pasikalbės su Viešosios tvarkos skyriumi ir imsis priemonių, kad mieste nebūtų nesantaiką kurstančių užrašų, o vandalas, niokojantis sienas, būtų nubaustas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA