Pražydusios tulpės traukia kauniečius | Kas vyksta Kaune

Pražydusios tulpės traukia kauniečius

R. Tenio nuotr.

Į Kauno Botanikos sodą plūsta kauniečiai. Kaip tik šiuo metu žydi tūkstančiai tulpių, kurios savo grožiu ir kvapu vilioja lankytojus.

Pavasaris jau gerokai įžengė į miestą ir vis labiau apie tai praneša skleisdamas žiedus ir pumpurus. Tad pasigrožėti jau prasiskleidusiais žiedais kauniečiai keliauja į Aleksote įsikūrusį VDU Botanikos sodą. Šiuo laikotarpiu sode žydi apie 200 įvairių rūšių tulpių. Akį traukia ir spalio mėnesį pasodintos Lenkijos prezidento vardu pavadintos tulpės, kurias dovanojo Lenkijos ambasada.

Šalia tulpių skleidžiasi ir kitos gėlės. Taip pat medžiuose prasprogo maloniais kvapais viliojantys žiedai. Sode galima pasigrožėti dar vis žydinčiomis sakuromis bei magnolijomis.

Taip pat kviečiama pasižvalgyti šalia Botanikos sodo įsirangiusia muge. Čia kauniečiai gali surasti norimą vaiskrūmį ar prie namų planuojamą pasodinti dekoratyvinį augalą. Medelynų darbuotojai noriai konsultuoja ir pataria, kokius medelius geriausia įsigyti ir kaip padaryti, kad jie duotų kuo daugiau vaisių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA