Kaune lietuviai geriau apsigynė ir įveikė JAV karius | Kas vyksta Kaune

Kaune lietuviai geriau apsigynė ir įveikė JAV karius

R. Tenio nuotr.

Lietuvos ir JAV kariai susirungė krepšinio aikštelėje. Po įtemptų rungtynių paaiškėjo, jog Lietuva ginasi geriau ir tas padėjo laimėti rungtynes. JAV kariai pralošė vienu tašku, o lietuviai tikina, jog nenorėjo visiškai sužlugdyti priešininkų.

Kauno „Žalgirio“ organizuojamose 3×3 gatvės krepšinio varžybose jėgas išbandė ir kariai. Rukloje šiuo metu dislokuoti JAV kariai susirungė su ten pat tarnaujančiais lietuviais. Abiem šalims krepšinis yra nesvetimas, tačiau fortūna buvo lietuvių pusėje.

„Smagus, pavykęs renginys, per daug rimtai nesistengėme. Nenorėjome rodyti daugiau pranašumo ir, liaudiškai sakant, sudaužyti jų. Kaip sakė, jog amerikiečiai yra tankistai, nežaidžiantys krepšinio, tad mes turim daugiau galimybių laimėti“, – kalbėjo nugalėtojų komandos narys Martynas.

Prieš aukštaūgius lietuvius vienu tašku pralošę amerikiečiai tikino, jog taip pat yra patenkinti renginiu. O pritrūko galbūt treniruočių, nors Rukloje laisvu laiku ir pažaidžia krepšinį kartu su lietuviais ir kitų šalių kariais, kurie rotacijos principu bazuojasi įvairiuose batalionuose.

„Tai labai puiki. Gera žinoti, kad krepšinis egzistuoja visoje Europoje. Iš pradžių negalvojau, kad čia atvyksiu, bet man labai patinka, kad jūs, mielieji, mylit krepšinį taip pat kaip ir mes“, – po rungtynių tikino amerikiečių karys.

Apie Kauno „Žalgirio“ gatvės krepšinio turnyrą

Septintus metus iš eilės rengiamas turnyras vyks prie Kauno „Akropolio“ esančioje Karmelitų aikštėje. Kaip visada jame nestigs azartiškos kovos, gausybės prizų ir geros nuotaikos.

Beveik tūkstantis įvairaus amžiaus krepšininkų ir krepšininkių bei dar daugiau žiūrovų su šūkiu „Būk pirmas, būk pasiruošęs!“ pasinėrė į gatvės krepšinio siautulį.

Prie 12 krepšių startavo varžybos dešimtyje grupių, kurios buvo pavadintos Lietuvai reikšmingų mūšių vardais.

Kovoms įsibėgėjus, šventės dalyviai ir žiūrovai turėjo galimybę užsiregistruoti į konkursus su žalgiriečiais. Iš pradžių „Žalgirio“ krepšininkai lipo ant scenos, kurioje paveikslavosi su visais norinčiais, o po to dalyvavo linksmuose žaidimuose su gatvės krepšinio mėgėjais. „Žalgirio“ krepšininkams buvo galima mesti iššūkį taiklumo varžybose. Netrukus tradiciniame žaidime „Aplošk žalgirietį“ debiutavo Willas Cherry, kuriam teko grumtis su jaunaisiais krepšininkais „figūrinio minuso“ rungtyje.

„Labai smagu, kad tiek žmonių yra, ir rėmėjai atėjo, ir žiūrovai palaiko vieni kitus. Be to ir oras – pasaka, tad tikrai labai smagu“, – tik po praloštų varžybų prieš savivaldybės administracijos komandą kalbėjo „Žalgirio“ klubo vadovas Paulius Motiejūnas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA