Akcija Kauno centre: studentai dalijo mamoms pačių augintas gėles | Kas vyksta Kaune

Akcija Kauno centre: studentai dalijo mamoms pačių augintas gėles

Organizatorių nuotr.

„Aš nepalaikau komunistų,“ – išrėžė garbaus amžiaus kaunietė, iš pradžių nesupratusi studentų sumanymo – dalinti gėlių vazonėlius Kauno miesto centre. Moterį, kaip ir kitas sutiktas įvairaus amžiaus kaunietes, Kauno kolegijos studentai sveikino artėjančios Motinos dienos proga, įteikdami pačių užaugintas gėles. Tik išgirdusi, kad sveikinimai niekuo nesusiję su politika, moteris nusiramino ir nusišypsojo.

[galerija kiek=””]

Balandžio 30 dienos pavakarę per porą valandų kartu su pavasariškais linkėjimais studentai išdalijo 500 gėlių vienetų, sulaukdami esamų ir būsimų Kauno mamų šypsenų bei padėkos žodžių. Akcijai skirtos gėlės buvo išaugintos Kauno kolegijos technologijų ir kraštotvarkos fakultete. Kauno kolegijoje, šalia kitų specialybių, eilę metų rengiami būsimieji želdinių ir jų dizaino specialistai.

Pasak gėles daiginusių dėstytojų ir studentų, ilgai svarstyta, kokius augalus pasirinkti įteikimui. Galiausiai nutarta daiginti orų kaitos nebijančias, ištvermingas gėles – serenčius, kurias nepelnytai „nurašo“ dabartiniai gėlių augintojai. Pasirodo, serenčiai ne tik puikiai žydi, nebijo sausrų ar vėjuoto oro. Serenčių žiedų antpilas gali išvaikyti peršalimo ligas, kurios vis dar užpuola net ir atėjus pavasariui.

„Argi simboliškai mūsų mamos nėra panašios? Nepaisant darbų ir rūpesčių, jos vis tiek šypsosi ir paguodžia. Parodykime joms pagarbą ne tik per Motinos dieną. Tai darykime visus metus,“ – ragina akcijos sumanytojai ir primena pasirūpinti gėlėmis mamai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA