„Miesto maratonui“ besiruošiantys sportininkai apibėgo aplink žemę | Kas vyksta Kaune

„Miesto maratonui“ besiruošiantys sportininkai apibėgo aplink žemę

Organizatorių nuotr.

Mėnuo ir dvi dienos – tiek laiko prireikė iššūkio „Ruoškis „Miesto maratonui 2015““ dalyviams apibėgti aplink žemę. Apie 400 „Miesto maratonui“ besitreniruojančių dalyvių kartu nubėgo 40 tūkstančių kilometrų.

[galerija kiek=””]

„Nesitikėjome, kad iššūkio dalyviams pavyks taip greitai įveikti šį simbolinį atstumą. Prieš metus panašiame iššūkyje tokiam rezultatui reikėjo tris kartus daugiau laiko. Dabar tikimės, kad „Miesto maratonui“ besiruošiantys sportininkai padvigubins šį rezultatą. Matome, kad tokios akcijos yra vis populiaresnės. Dalyviams smagu dalintis savo rezultatais ir stebėti kaip sekasi bėgti kitiems“, – pasakojo renginio organizatorius Algirdas Pukis.

Programėlės „Endomondo“ iššūkio paskyros duomenimis. Šio iššūkio dalyviai bėgdami jau praleido 5 su puse mėnesio ir sudegino daugiau nei 3 milijonus kalorijų. Vidutiniškai vienas dalyvis per mėnesį nubėgo apie 100 kilometrų. Tiesa, yra du bėgikai, jau viršiję 500 kilometrų ribą. Bėgikus jungtis prie šios akcijos skatina ir organizatorių įsteigti prizai.

„50 iššūkį priėmusių dalyvių ir iki birželio 6 dienos įveikusių daugiausia kilometrų, bus apdovanoti rėmėjų prizais. Norintiems pasikonsultuoti dėl bėgimo subtilybių, kviečiame į pirmadieniais ir trečiadieniais Kaune vykstančias viešas treniruotes. Kurias veda olimpietė, „Kauno maratono klubo“ narė, Inga Juodeškienė.“, – pasakojo A. Pukis.

Norintiems priimti organizatorių mestą iššūkį ir prisidėti prie šios akcijos tereikia turėti išmaniųjų telefoną, įsidiegti „Endomondo“ programėlę ir prisijungti prie paskyros „Ruoškis Kauno maratonui 2015“. Treniruojantis telefoną įsimesti į kišenę, kaskart fiksuoti nubėgtus kilometrus, greitį, maršrutą ir jais dalintis (tuo pačiu stebėti, kaip sekasi kitiems) specialioje Kauno maratono paskyroje.

Birželio 14 dieną Kauno rotušės aikštėje vyks tradicinis, tarptautinis „Miesto maratonas“ (dar žinomas kaip „Kauno maratonas“). Sporto ir linksmybių fiestoje tikimasi sulaukti daugiau nei 5 tūkstančių dalyvių. Į rotušės aikštę persikėlęs renginys dalyvius, žiūrovus ir miesto svečius stebins akrobatų pasirodymais, gyvo garso koncertais, šokiais ir įdomiomis bei netikėtomis rungtimis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA