Ištikimiausi sirgaliai mėgavosi žalgiriečių draugija | Kas vyksta Kaune

Ištikimiausi sirgaliai mėgavosi žalgiriečių draugija

R.Tenio nuotr.

Kauno „Žalgirio“ žaidėjai susitiko su ištikimiausiais fanais bei Garbės klubo nariais. Renginio dalyviai džiaugiasi, jog šis sezonas krepšininkams yra sėkmingas ir tikisi jį užbaigti pergalingai.

Po „Žalgirio“ rungtynių su Panevėžio „Lietkabeliu“, žaidėjai skubėjo susitikti su aistruoliais, kurie kiekvienų rungtynių metu palaiko komandą ir skanduoja įvairiausius šūkius. Žaidėjams tokie susitikimai ypatingai svarbūs, nes be palaikymo jiems sunkiau laimėti.

„Tai yra viena iš svarbiausių dalių mūsų sportiniame gyvenime, nes mes labai priklausom nuo fanų palaikymo. Yra didelis skirtumas kuomet į varžybas ateina keli šimtai ir kai ateina virš 10 tūkst., todėl tie aš, tiek visi žaidėjai į tokius susitikimus žiūrime labai rimtai. Kai ateina pora šimtų sirgalių, atrodo, jog yra treniruotė ir labai sunku priversti žaidėjus dirbti ir pradedame kalbėti, kad trūksta motyvacijos“, – kalbėjo „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Gintaras Krapikas.

Komandos vedlys pasakojo, jog lietuviams nors ir svarbus sirgalių palaikymas, tačiau jie prie to yra daugiau pripratę, nei legionieriai, tačiau ir komandos žaidėjams iš užsienio aistruolių palaikymas palieka ypatingą įspūdį. Štai, pavyzdžiui, kai „Žalgiris“ šį sezoną žaidė Sporto halėje, komandos legionierius J. Anderson pirmą kartą žaidė šioje erdvėje. Treneris pasakoja, jog tos rungtynės žaidėjui buvo vienos iš geriausių, nes ta pati atmosfera bei adrenalinas nunešė į geriausius rezultatus.

Tuo tarpu ir „Žalgirio“ palaikymo komandai svarbu kartas nuo karto susitikti su žaidėjais ir pakalbėti apie rūpimus klausimus. Sirgaliai džiaugiasi Kauno krepšinio komandos pasiekimais ir tikisi, jog sezoną užbaigs su taurėmis rankose.

„Kol kas visi tikslai įgyvendinti. Pasirodyta pagal galimybes. Iš esmės viskas teigiamai, kai esame su tokiu apkarpytu biudžetu. Žinoma, komandą kamuoja traumos, tai tokios yra problemėlės ir laukiant finalo, tikimės, kad visos traumos pasibaigs ir pagrindiniu sąstatu turėtumėme laimėti ir patį finalą“, – kalbėjo vienas iš žinomiausių fanų Giedrius Šlikas.

Vakaro metu sirgaliai palavino smegenų vingius atsakinėdami į paruoštus viktorinos klausimus apie „Žalgirį“. Be to, patys fanai įteikė žaidėjams šešias nominacijas. Apdovanojimas „Sezono šuolis“ atiteko krepšininkui Lukui Lekavičiui, „Komandos iškalbingiausias“ išrinktas Will Cherry, „Sezono dėjimas“ sirgalių nuomone atiteko Artūrui Gudaičiui, „Paskutinės sekundės didvyris“, išgelbėjęs rungtynes – James Anderson. Už ištikimybę „Žalgiriui“ apdovanotas treneris Gintaras Krapikas bei Paulius Jankūnas. Paskutinė nominacija „Tribūnos mėgstamiausias“ atiteko Artūrui Milakniui.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA