Nauja miesto valdžia siūlo įrengti daugiau dviračių nuomos punktų | Kas vyksta Kaune

Nauja miesto valdžia siūlo įrengti daugiau dviračių nuomos punktų

Archyvo nuotr.

Šį ketvirtadienį Kauno miesto taryba tvirtins pakoreguotas automatinės dviračių nuomos sistemos ir operatoriaus parinkimo konkurso sąlygas. Pakeitimų esmė – padidinti minimalūs reikalavimai šią sistemą įrengsiančiam ir prižiūrėsiančiam operatoriui.

Pakoreguotose konkurso sąlygose numatyta, kad sistemos operatorius pirmaisiais metais turės įrengti mažiausiai 8 dviračių nuomos terminalus, kurių kiekviename turės būtų mažiausiai po 10 dviračių. Taip pat numatyta, jog antraisiais metais konkurso laimėtoja turės įrengti dar mažiausiai 4, o trečiaisiais – dar mažiausiai 3 nuomos terminalus, kuriuose turės būti ne mažiau kaip po 10 dviračių.

„Ankstesnėse miesto tarybos patvirtintose sąlygose buvo numatyti labai žemi minimalūs reikalavimai konkurso dalyviams. Pavyzdžiui, buvo reali tikimybė, kad konkursą laimėjusi įmonė visame Kaune būtų įrengusi tik 5 terminalus su 5 dviračiais kiekviename iš jų. Nuomos sistema su 25 dviračiais tokio dydžio mieste kaip Kaunas, švelniai tariant, būtų tapusi pajuokos objektu. Naujose konkurso sąlygose numatyta, kad per trejus metus mieste bus įrengta mažiausiai 15 terminalų su mažiausiai 150 dviračių“, – teigė Kauno miesto mero pavaduotojas Povilas Mačiulis.

Konkurso sąlygose numatyta, kad laimėtojas automatinę dviračių nuomos sistemą įrengs ir prižiūrės savo lėšomis. Įmonė turės teisę ant nuomos terminalų ir pačių dviračių įrengti reklamos plotus (ne daugiau kaip 3 kv. m ploto viename terminale). Konkurso sąlygose numatyta, kad ne mažiau kaip 25 proc. reklaminio ploto turi užimti informacija apie pačią dviračių nuomos sistemą.

Pagal konkurso sąlygas, jį laimėjęs operatorius turės užtikrinti, kad klientai dviračius galėtų pasiimti ir grąžinti bet kuriame nuomos terminale be aptarnaujančio personalo pagalbos. Konkursas bus skelbiamas patvirtinus naująsias konkurso sąlygas po ketvirtadienį įvyksiančio miesto tarybos posėdžio.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA