Į itin judrią sankryžą grįžta žalios rodyklės | Kas vyksta Kaune

Į itin judrią sankryžą grįžta žalios rodyklės

Archyvo/ R.Tenio nuotr.

Po vairuotojų skundų gausos, policijos pareigūnai pasiūlė į neseniai atnaujintą Savanorių prospekto sankryžą sugrąžinti žalias rodykles. Tam pritarė ir eismo saugumo komisija.



Portalas „Kas vyksta Kaune“ skelbė vairuotojų pasipiktinimus dėl naujai įrengtų šviesoforų Savanorių prospekto ir S. Žukausko gatvės sankryžoje. Kauniečiai pasipiktinę, jog pastačius naują šviesoforą, tapo nebeįmanoma įvažiuoti į Savanorių prospektą, mat S. Žukausko ir Birželio 23-ojoje gatvėje nusidriekia ilgiausios eilės.

Reaguodami į vairuotojų skundus, valdininkai svarstė, kaip sumažinti automobilių spūstis. Vienas iš siūlymų – grąžinti žalias rodykles, kurios leistų vairuotojams nors ir degant raudonam šviesoforo signalui, įvažiuoti į pagrindinę gatvę. Žinoma, praleidžiant pagrindinį automobilių srautą.

„Žiūrint statistiką, prieš priimant sprendimą šalyje naikinti žalias lenteles, Kauno mieste žalių jų buvo daugiausiai. Tačiau įvykių nėra užfiksuota, nes vairuotojas sustoja du kartus: prie linijos ir dar kartą prie važiuojamosios dalies. Buvo nebent, kad pėsčiasis atsitrenkęs į durelių šoną“, – siūlymui pritarė Kelių policijos viršininkas Danas Česnauskas.

Visgi, toks siūlymas prieštarauja vyriausybės priimtoms nuostatoms. Jose numatoma, kad visoje Lietuvoje iki 2020 metų turi nelikti žalių rodyklių, todėl Savanorių prospekto ir S. Žukausko gatvių sankryžoje žalios rodyklės lentelės atsiras laikinai.

„Visas pasaulis gyvena be žalių lentelių. Žalio lentelės kelia pavojų eismo saugumui, nes leidžia eismą draudžiamo signalo metu“, – komentavo VšĮ „Kelių ir transporto tyrimo instituto“ Saugaus eismo skyriaus viršininkas Mindaugas Katkus.

Planuose – didelės pertvarkos

Numatyta, jog Žukausko gatvė ateityje įsilies į vieną iš pagrindinių šalies kelių – A1 kelią. Šia gatve vairuotojai galėtų tiesiai pasiekti Kauno aplinkkelį, mat planuojama ties Kleboniškiu įrengti įvažiavimus. Dėl tokio išvažiavimo, S. Žukausko gatvė bus dar labiau apkrauta.

„Pirmoje eilėje siūlau prioriteto tvarka pasirengti šios sankryžos rekonstrukcijos projektą ir įrengti lenteles“, – tikino SĮ „Kauno planas“ atstovas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA