Kaune vidury dienos girtas vairuotojas pats „prisivijo“ pareigūnus | Kas vyksta Kaune

Kaune vidury dienos girtas vairuotojas pats „prisivijo“ pareigūnus

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Apie 13.00 val. Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos Kelių patrulių kuopos pareigūnai, grįždami po pietų, ne tarnybiniu automobiliu, Kaune, ties Savanorių pr. ir K. Petrausko g. sankryža pastebėjo stipriai vinguriuojantį ir vis prisivejantį automobilį „Honda Accord“, kuris keletą kartų vos neatsitrenkė į pareigūno vairuojamą automobilį.

Kilus įtarimui, pareigūnai persirikiavo į antrą juostą ir leido „Honda Accord“ vairuotojui privažiuoti šalia. Privažiavus arčiau, akivaizdžiai matėsi, kad vairuotojas gali būti neblaivus. Kadangi degė raudonas šviesoforo signalas, šalia vairuotojo sėdėjęs pareigūnas išlipo ir per atvirą vairuotojo langą iš užvedimo spynelės ištraukė raktelius. Tuo tarpu kitas pareigūnas savo automobiliu „Honda Accord“ užkirto kelią.

Pareigūnams pareikalavus asmens dokumento, paaiškėjo, kad prie vairo sėdo 43 metų vyriškis. Tuoj pat pakvietus pastiprinimą buvo patikrintas vairuotojo neblaivumas. Pareigūnai neapsigavo – vairuotojui nustatytas 2,25 prom. girtumas. Vyriškiui surašytas protokolas. Kadangi patikrinus vairuotojo padarytus pažeidimus paaiškėjo, kad jis jau ne pirmą kartą per metus už vairo sėda neblaivus, Teismas gali konfiskuoti automobilį.

Primename, kad Kauno apskrityje šiais metais jau žuvo 9 asmenys, dar 220 buvo sužeisti (praėjusiais metais iki balandžio mėnesio pabaigos Kauno apskrityje žuvo 9 asmenys, 189 buvo sužeista), todėl Kauno apskrities policija ragina vairuotojus laikytis Kelių eismo taisyklių, būti drausmingiems kelyje bei linki saugaus kelio! Tik kartu rūpindamiesi savo ir kitų saugumu laimingai pasieksime kiekvienos kelionės tikslą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA