Lietuvos zoologijos sode – naujų gyvūnų antplūdis | Kas vyksta Kaune

Lietuvos zoologijos sode – naujų gyvūnų antplūdis

R.Tenio nuotr.

Lietuvos zoologijos sodas šiandien savo lankytojus kviečia į naujo sezono atidarymą. Šiais metais zoologijos sodas naują sezoną pasitinka su net šešiomis naujomis gyvūnų ekspozicijomis. Penktadienio vakarą iš Vokietijos ir Olandijos zoologijos sodų į Lietuvą atvyko miškinės katės, dar žinomos kaip Vilpišiai, skunkų – albinosų pora, palšasis grifas ir keturios vandeninės agamos.

Lietuvos zoologijos sode planuojama atidaryti ir kelias naujas ekspozicijas – vandeninių agamų ekspozicija jau įrengta ir lankytojai kviečiami susipažinti su naujais ropliais. Mišknės katės bei skunkai – albinosai tikimasi taip pat sutrauks begalę lankytojų. Šiuo metu gyvūnai dar stebimi veterinarų ir gyvūnų prižiūrėtojų, tačiau pasak zoologijos sodo specialistų pastarieji jaučiasi puikiai savo naujuose namuose. Vienintėlis paukštis – palšasis grifas dar tebėra stebimas karantino patalpose, siekiant išvengti paukščių gripo pavojaus.

Zoologijos sode turėtų apsigyventi ir ilgai lauktas Vilpišis – miškinė katė, išvaizda ir dydžiu panaši į rainą naminę katę. Lietuvos miškuose miškiniai katinai arba (kaip juos pavadino prof. Tadas Ivanauskas) vilpišiai išnyko XIX a. Kitose, net labiau urbanizuotose šalyse nei Lietuva (Vokietijoje, Slovakijoje, Lenkijoje), šie plėšrūnai tebegyvena laisvėje. Kad vilpišių populiacija išliktų vientisa ir gyvybinga, jiems įrengiami tūkstančius kilometrų besitęsiantys žalieji migracijos koridoriai. Vilpišiai natūrali mūsų ekosistemos dalis, todėl jie galėtų gyventi ir Lietuvos miškuose. Pirmosios miškinės katės zoologijos sode buvo pradėtos laikyti dar 1990 metais.

Naują sezoną zoologijos sodas Kaune pasitiks dar su keliais naujais gyvūnais, atvykusiais prieš dvi savaites. Zoologijos sode ekspozicija jau pagausėjo viena kamerūno avimi iš Latvijos ir įspūdingomis rudosiomis antimis iš Varšuvos. Tuo pačiu iš Lietuvos zoologijos sodo į Amsterdamo zoologijos sodą išvyko trys rasuvųjų pelikanų jaunikliai ir devyni fazanai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA