Miestelio darbuotojai užimtų daugiau kaip trečdalį „Žalgirio“ arenos | Kas vyksta Kaune

Miestelio darbuotojai užimtų daugiau kaip trečdalį „Žalgirio“ arenos

Organizatorių nuotr.

Prekybos miestelyje „Urmas“ atlikto ekonomiškai aktyvių žmonių statistinio tyrimo metu suskaičiuota, kad vienu metu šioje smulkaus ir vidutinio verslo oazėje Kaune dirba apie 5800 darbuotojų. Tai yra vienas didžiausių darbuotojų koncentracijos apibrėžtoje teritorijoje objektų ne tik Kaune, bet ir visoje šalyje.

Palyginus balandžio mėnesio Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos duomenis, prekybos miestelyje vienoje teritorijoje dirba 6,5 karto daugiau darbuotojų nei dirbančių Kauno miesto savivaldybės administracijoje ir 4,6 karto daugiau nei dirbančių Lietuvos Respublikos Seime. Pagal dirbančių žmonių skaičių „Urmas“ ženkliai lenkia artimiausią didžiausią darbdavį Vilniaus Universitetą (dirba 5056 darbuotojai) ir prisilygina prie visoje Lietuvoje veikiančios bendrovės „Lietuvos paštas“, kurioje yra 5892 socialiai drausti darbuotojai.

„Dauguma mūsų miestelyje dirbančių žmonių yra smulkaus ir vidutinio verslo atstovai, kurie veikia kaip savarankiški vienetai, todėl atliktas tyrimas mums padeda aiškiau suprasti čia dirbančiuosius. Nuolat vykdomi prekybos miestelio atnaujinimo projektai kelia naujus iššūkius – atsižvelgti ne tik į pirkėjų pageidavimus, bet ir į čia verslą vykdančių asmenų darbo sąlygų gerinimą. Ypač aktuali tema išlieka tolygus visuomeninio transporto infrastruktūros mieste vystymas“, – sako prekybos miestelio „Urmas“ rinkodaros vadovas Jonas Plenta.

Tyrimas atskleidė, kad apie 60 proc. „Urme“ dirbančių žmonių turi nuosavą smulkų prekybos verslą, kuriame dirba patys ir vienas arba du samdomi darbuotojai – pardavėjai. Taip pat papildomai dažnai samdomas buhalterinės apskaitos specialistas. Apie 30 proc. „Urme“ veikiančių įmonių dirba daugiau kaip 5 samdomi darbuotojai. Apie trečdalis smulkiųjų ir vidutinių verslininkų prekybos miestelyje „Urmas“ savo veiklą vykdo nuo pat įsikūrimo pradžios – daugiau nei du dešimtmečius.

Iš viso 85 000 kvadratinių metrų užimančioje teritorijoje veikia apie 2500 įvairių verslo subjektų. Šiuo metu prekybos miestelyje diegiamos ekonomiškos ir ekologiškos šildymo, vėsinimo prekybos salių sistemos, ieškoma galimybių pagerinti darbuotojų atvykimą iš rajono visuomeniniu transportu.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA