Paaiškėjo Kauno vicemerų kuruojamos veiklos sritys | Kas vyksta Kaune

Paaiškėjo Kauno vicemerų kuruojamos veiklos sritys

Kauno savivaldybės nuotr.

Kauno meras Visvaldas Matijošaitis pirmadienį patvirtino savo pavaduotojų kuruojamas veiklos sritis.

Kauno mero pavaduotojas Povilas Mačiulis bus atsakingas už darnią miesto plėtrą, miesto ūkį ir infrastruktūrą, kuruos investicijų, energetikos, transporto bei valdymo modernizavimo sritis.

„Patikėtos veiklos sritys yra itin svarbios miestui, jo plėtrai. 2011 metais tapus vicemeru įgavau nemažai darbinės patirties, jos pridėjo ir darbas miesto taryboje, tad naujoku tikrai nesijaučiu. Kadangi esu atsakingas už investicijų pritraukimą, tai pirmieji darbai ir apims palankių sąlygų verslo vystymuisi sukūrimą, smulkaus verslo skatinimą, inovatyvaus verslo plėtrą ir kt. Taip pat sieksime optimizuoti viešojo transporto maršrutus bei kaštus, parengsime ir įgyvendinsime miesto darnaus mobilumo planą, siekdami išspręsti transporto srautų ir efektyvaus susisiekimo problemas mieste“, – sakė vicemeras P. Mačiulis.

Pasak P. Mačiulio, užtikrinant konkurenciją tarp verslo subjektų ir didinant investicijas į savivaldybės šilumos gamybos objektus, Kaune ir toliau privalės mažėti šilumos kaina.

Kauno vicemero Simono Kairio veiklos sritys apims kultūros, kultūros paveldo, turizmo reikalus. Mero pavaduotojas taip pat bus atsakingas už verslo aplinkos gerinimą, jaunimo reikalus, e-savivaldą bei tarptautinį bendradarbiavimą.

„Pirmiausiai peržiūrėsime praėjusios kadencijos palikimą, išnagrinėsime įvairių iš ES fondų ir kitų šaltinių finansuojamų projektų dokumentus. Didelis dėmesys bus skiriamas savivaldybės reguliuojamų mokesčių peržiūrai: verslo liudijimų, nekilnojamojo turto, žemės nuomos mokesčiams. Sieksime, jog Kaune būtų sukurta konkurencinga aplinka ir kuo geresnės sąlygos verslui“, – sakė S. Kairys.

Vicemeras Vasilijus Popovas kuruos švietimo, sveikatos apsaugos sritis, taip pat bus atsakingas už ekologiją, sportą, socialinius reikalus, ryšius su nevyriausybinėmis organizacijomis ir regioninį bendradarbiavimą.

„Visos patikėtos sritys, kaip ir jų problematikos, žinomos, tiesiog dabar reikės daugiau į jas koncentruotis ir išsamiau nagrinėti. Veiklos principai išlieka tie patys. Darbai, kuriuos dariau kiekvieną dieną, tęsis, laiko liūdėti tikrai nebus“, – akcentavo Kauno vicemeras V. Popovas.

Pasak jo, šiuo metu aktualiausi švietimo įstaigų klausimai, mokyklų tinklo optimizavimas ir pertvarka – šiuos klausimus reikia spręsti kuo greičiau. Vicemero teigimu, taip pat reikia pradėti ruoštis 2017 m. Kaune vyksiančioms tarptautinėms vaikų žaidynėms.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA