Paskelbta, kur įsikurs „LRT Opus“ vasaros terasa Kaune | Kas vyksta Kaune

Paskelbta, kur įsikurs „LRT Opus“ vasaros terasa Kaune

Antrus metus iš eilės Palangoje ir Vilniaus „Lofte“ įsikursiančios „LRT Opus“ vasaros terasos plečiasi į Kauną. Geriausių vasaros koncertų vieta be konkurencijos tituluojamas Ryšių muziejaus prieglobstyje veikiantis „Ryšių kiemelis 837“ oficialiai tapo jau trečiąja „LRT Opus“ terasa.

„Mūsų terasose kasmet atsiskleidžia daugybė įdomių, originalių ir kūrybingų jaunų lietuviškos muzikos grupių. Nuo pat pradžių stebėjome „Freaks On Floor“, „Gerai Gerai ir Miss Sheep“, Marko Palubenkos, MC Mesijaus ir kitų šalies muzikos šviesuolių kūrybą. Norinčių prisistatyti daugėja, todėl stipriname pajėgas ir plečiamės į Kauną. Tai mums labai svarbu, nes Kaunas – studentiškas miestas. O kam kitam, jei ne jaunam, žingeidžiam ir ieškančiam žmogui skirta „LRT Opus“ programa?“ – garsiai klausia „LRT Opus“ programos įkūrėjas ir direktorius Darius Užkuraitis.

„Kultūrai. Muzikai. Draugams. Šias vertybes puoselėjame nuo pat „Ryšių kiemelio 837“ atidarymo pradžios prieš trejus metus. Esame laimingi, kad darnios mūsų komandos suvokimas apie kultūros puoselėjimą atitiko nacionalinio transliuotojo kokybės standartus. Suvieniję jėgas dar stipriau įsitrauksime į kokybišką lietuviškos muzikos sklaidą, suteiksime erdvę pasirodyti kylantiems atlikėjams ir sieksime klausytojus dar aktyviau supažindinti su geriausia lietuviška muzika“, – pasakoja „Ryšių kiemelio 837“ vadovas Ignas Bubnys.

Per trejus muzikinės erdvės gyvavimo metus „Ryšių kiemelio 837“ komandai pavyko sukurti kultūrinio klasterio principu paremtą didžiausią renginių erdvę Kaune. Iš viso draugiškiausiame, muzikaliausiame ir kultūringiausiame miesto kieme įvyko daugiau nei 600 renginių. Per trejus kiemelio gyvavimo metus į kokybiškos muzikos renginius buvo parduota per 300 tūkst. bilietų.

Be visų populiariausių alternatyvios muzikos grupių iš Lietuvos, kitų Baltijos šalių ir net Skandinavijos koncertus čia surengė prestižine „Grammy“ statulėle apdovanotas būgnininkas iš Danijos Stefan Pasborg, didelėmis ovacijomis buvo sutikta fanko grupė iš Ispanijos „Freedonia“.

Vienu įsimintiniausių renginių kiemelyje tapo Andriaus Mamontovo koncertas, dėl kurio buvo paralyžiuotas Kauno senamiesčio eismas. Garsaus atlikėjo pasirodymą stebėjo net 2,5 tūkst. žmonių, kurių nė kiek neišgąsdino pačiame koncerto įkarštyje kilusi audra. Po renginio „Ryšių kiemelio 837“ stalus dar ilgai puošė dainininkui gimtadienio proga gerbėjų įteiktos gėlės – jų buvo tiek daug, kad visų tiesiog nebuvo įmanoma parsivežti net keliais automobiliais.

Per pirmąjį atidarymą 2012-aisiais, kuriame koncertavo viena populiariausių šalies grupių „Saulės kliošas“, gimė tradicija kiemą kasmet atidaryti gėlių žiedlapius barstant… iš lėktuvo, o namo grįžti tik išaušus.

Apie kokybiškos muzikos vasarą „Ryšių kiemelyje 837“ byloja pirmieji renginiai: balandžio 30-ąją – sezono atidarymas, kuriame gros vilniečių trio „Parranda Polar“ atvežantys Pietų Amerikos cumbia muziką, intelektualaus repo atstovai „Jama&W“ ir tarp Didžiosios Britanijos bei Lietuvos gyvenanti „Keymono“ kompanija.

Gegužę jau suplanuoti grupės iš Olandijos „Color Field“ ir švedų noir electronic pop trio iš Gotenburgo „DNKL“ koncertai, kuriuos apšildys geriausi atlikėjai iš Lietuvos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA