Lietuvos žvaigždės ruošėsi „Ąžuolyno bėgimui“ | Kas vyksta Kaune

Lietuvos žvaigždės ruošėsi „Ąžuolyno bėgimui“

Organizatorių nuotr.

Trečiadienį Kauno S. Dariaus ir S. Girėno stadione netrūko kojas ir rankas kilnojančių bei prakaitą liejančių pramogų pasaulio žvaigždžių. Jos ir dar apie 200 žmonių susirinko į viešą treniruotę pasiruošti balandžio 25 dieną vyksiančiam „Ąžuolyno bėgimui“.

[galerija kiek=”5″]

Nors viešą treniruotę vedė olimpietė, Inga Juodeškienė, bet savo mėgstamiausius pratimus rodė ir susirinkusiems patarimais dalijosi dainininkė Karina Krysko, „Ąžuolyno bėgimo“ renginio vedėjas Vitalijus Cololo, televizijos laidų vedėjas Gediminas Juodeika. Mankštą taip pat darė šokėjas Saulius Skambinas, „Mis Lietuva 2013“ Rūta Elžbieta Mazurevičiūtė, lenktynininkai Vytautas Švedas ir Dainius Jocius. Prie treniruotės prisijungė ir gausus būrys „Miesto maratonui 2015“ besiruošiančių miestiečių.

Sportuoja dėl sveikatos ir grožio

„Jau pusmetis, kai kas dieną sportuoju pora valandų. Per savo gyvenimą išbandžiau įvairių treniruočių ir pratimų. Labiausiai man patinka liemens sukimo pratimai. Tikiuosi jie padės ne tik geriau pasiruošti „Ąžuolyno bėgimui“, bet ir išsaugos gerą fizinę formą“, – apie savo mankštas pasakojo S. Skambinas, tiesa dar negalintis atsakyti, kurioje distancijoje bėgs „Ąžuolyno bėgime“, 5 ar 10 kilometrų.

Į treniruotes atvykusi R. E. Mazurevičiūtė pasakojo, kad šiuo metu rašo magistrinį darbą ir stengiasi kiekvieną laisvą minutę išnaudoti sportui.

„Sportuodama atsipalaiduoju, pamirštu visus rūpesčius, o tai padeda išlikti sveikai ir, žinoma, palaikyti sportinę formą, žvalumą ir jaustis gerai. Kaip sakoma „Sveikame kūne – sveika siela“, – pasakojo „Mis Lietuva 2013“.
Bėgs su vaikais

Žinomas televizijos laidų vedėjas ir šou projektų dalyvis Gediminas Juodeika per treniruotes buvo gerai nusiteikęs ir teigė, kad tiek jis, tiek šeima jaučiasi pasiruošę balandžio 25 d. vyksiančiam „Ąžuolyno bėgimui“.

„Dar tik pati šiltojo sezono pradžia, tad bėgioti lauke daug netenka. Su sūnumis daugiausia bėgiojame vasarą. Galvojau rinktis pusės maratono distanciją, bet nusprendžiau, kad bus geriau jei sezoną atidarysiu greitai įveikta 5 kilometrų trasa, nei save išvargindamas bėgant keturis kart ilgesnę distanciją. Tiesa, į renginį atvyksime visa šeima. Jaunėlis dalyvaus 100 metrų, o vyresnis sūnus 5 kilometrų distancijose“, – apie planus pasakojo G. Juodeika.
Jis treniruočių metu kartu su V. Cololo susirinkusiems parodė savo mėgstamus sunkius pratimus – rėpliojimą, kelių privedimą prie alkūnių, pratimus nugarai.

Po šių pademonstruotų pratimų treniruočių dalyviai nepagailėjo plojimų ir ovacijų.

Dalyvaus būrys žinomų žmonių

Pasak „Ąžuolyno bėgimo“ organizatoriaus, S. Dariaus ir S. Girėno sporto centro direktoriaus, Giedriaus Bielskaus balandžio 25 dieną į ąžuolyno parke vyksiantį renginį susirinks ne tik į treniruotę atvykę žinomi asmenys, bet bus ir daugiau sportininkų ar kitų sričių žvaigždžių. Tarp jų ir renginio ambasadorius, disko metikas – Andrius Gudžius.

„Pirmą kartą rengiamame „Ąžuolyno bėgime“ savo jėgas bėgimo varžybose išbandyti atvyks ir šuolių į vandenį Lietuvos čempionas Ignas Barkauskas, šokėjas Marius Gaižauskas, modelis Jolanta Leonavičiūtė, „Aistės-LSU-Paradis“ krepšininkės, F.B.K Kaunas ir „Stumbro“ komandų futbolininkai ir kiti žinomi sportininkai. Kol kas populiariausia tarp dalyvių yra 5 kilometrų distancija“, – pasakojo organizatorius.

G. Bielskus tikisi, kad žinomi žmonės gyventojus paskatins aktyviau dalyvauti renginyje ir dažniau sportuoti gamtoje.
Distancija sau ras kiekvienas

„Ąžuolyno bėgime“ savo jėgas išbandyti taip pat yra kviečiami tėvai su dar vėžimėlyje vežamais vaikais. Jie rungsis 400 metrų šeimų bėgime. Poros kviečiamos sudalyvauti 100 metrų žmonų nešimo varžybose.

2000 – 2005 metų gimimo jaunuoliai ir jaunuolės galės varžytis 400 metrų distancijoje, o patiems mažiausiems, paruošiamųjų ir pradinių klasių moksleiviams, rengiamos 100 metrų varžybos. Tradicinių distancijų mėgėjai gali rinktis iš pusės maratono, 10 ar 5 kilometrų distancijų. Renginio metu taip pat vyks Lietuvos studentų kroso čempionatas.

Pasak G. Bielskaus, balandžio 25 dieną vyksiančio „Ąžuolyno bėgimo“ pagrindinis tikslas – sportuojantis ir sveikas žmogus. Tad registracija į vaikams ir šeimoms skirtus bėgimus yra nemokama, o į pusės maratono, 10 ir 5 kilometrų dalyvio mokestis yra vienas iš mažiausių.

Organizatoriai tikisi, kad pasaulyje gerai žinomos sportinės aprangos gamintojo „hummel“ įsteigtas beveik 4,5 tūkst. eurų prizinis fondas pusės maratono, 10 ir 5 kilometrų, bei Lietuvos studentų kroso čempionato prizininkams į „Ąžuolyno bėgimą“ pritrauks ne tik bėgimo mėgėjus, bet ir profesionalius sportininkus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA